Article de la Mònica Socias publicat al Núvol el 29 de juny del 2020. Fes clic per veure l’article original

Professionals del món editorial han debatut estratègies de futur per garantir l’estabilitat del sector i la creativitat a les jornades Riudelletres

Riudelletres Izaskun ArretxeEl diumenge 3 d’octubre es va celebrar a Sant Pere de Riudebitlles la segona jornada de la cinquena edició del Riudelletres, un projecte nascut amb l’objectiu d’implicar a tots els sectors del món de la literatura en unes jornades de treball, debat i formació.

Izaskun Arretxe, flamant directora de la Institució de les Lletres Catalanes, obria la jornada destacant la importància de les traduccions i els traductors, i defensant la importància de les beques, ajuts i dotacions econòmiques i el seu perquè, Parlava de la passió dels editors, de la poca tradició que encara tenim d’ajudar als nostres creadors i del fet que un país no es pot permetre oblidar el seu patrimoni literari.

En Sebastià Portell, escriptor i secretari de l’AELC, continuava amb la sessió obrint les portes d’aquesta Associació que acull, ajuda i acompanya a escriptors, joves i novells.

El debat posterior que es va generar recollia les veus dels diferents sectors del món editorial (biblioteques, escriptors, lectors, administració, editorials…). Entre els temes abordats, la transparència i la dificultat de rebre ajudes; hi ha lectors per a tot el que es publica? Com l’allau de novetats editorials fan efímera la vida d’un llibre. Comercialització o qualitat? Com podem seguir posant en valor els llibres de fons? I una qüestió que enllaçaria amb les ponències de la tarda: la por a la polarització entre dos o tres grans grups editorials en detriment d’una classe mitjana del món editorial que ara per ara garanteix la bibliodiversitat.

Si vols llegir l’article sencer clica aquí