El Premi Nobel d’Economia de l’any 2010, Christopher Pissarides, va explicar el passat dimecres 10 de febrer quins canvis es produiran en l’economia per l’impacte de la Covid i que es mantindran fins al 2030. El Premi Nobel, expert en creixement econòmic, macroeconomia i política econòmica, ha parlat sobre el futur del treball i el consum en un acte organitzat pel Mobile World Capital Barcelona.
La pandèmia de COVID–19 ha causat a tot el món un nou paradigma social, econòmic i cultural. Quins són els reptes que ens esperen en els mercats de treball i consum.
Pissarides, Regius Professor a la London School of Economics (LSE), preveu que els principals canvis que es mantindran en l’economia durant els pròxims anys seran l’acceleració de l’automatització, el teletreball i la disminució dels viatges, tant per feina com per oci. La nova realitat, segons l’expert, planteja alhora nous reptes. Pissarides creu que caldrà un replantejament del model de ciutats i les seves habituals zones residencials i comercials, hi haurà nous models de consum, amb menys consum exterior i més des de les llars, i també s’establiran noves regulacions al mercat laboral.
L’acte ha comptat amb la participació de Jordi Gual, president de CaixaBank, el director General de Nestlé Espanya, Jacques Reber, el director general de l’Associació d’Empreses de Supermercats (Asedas), Ignacio García-Magazo, el cofundador de Glovo, Sacha Michaud, i la investigadora del projecte de recerca Humaint del Joint Research Centre de la Comissió Europea, Songül Tolan.
Pots consultar la sessió completa aquí