El Fòrum Edita Barcelona celebrarà per segon any consecutiu, entre els dies 5 i 7 de juliol d’enguany, la seva trobada de debat sobre els grans reptes, oportunitats i problemes del món del llibre i l’edició actual. Tindrà lloc a Barcelona, capital editorial internacional en llengua castellana i també catalana, i una de les ciutats de referència mundial en el sector de l’edició, reafirmada recentment per la seva integració a la Xarxa de Ciutats de la Literatura UNESCO.
Les sessions, com l’any passat, es duran a terme a la seu del campus Balmes de la Universitat Pompeu Fabra, al carrer de Balmes 132-134 de la Ciutat Comtal, conduïdes pel periodista i escriptor Toni Iturbe. Hi ha previstes 14 conferències o taules rodones amb presència de prestigioses personalitats tant nacionals com internacionals del món editorial. El programa d’enguany ha estat concebut com un viatge al 2030, i mirarà de respondre a qüestions com “com serà el món del llibre d’aquí a tres lustres? Què i com llegirà el públic infantil? Què aportaran a la lectura les noves tecnologies? Quines seran les tendències en el camp de la ficció? S’haurà detingut la pirateria? Què oferiran les llibreries? En què es diferenciaran el mercat europeu del nord-americà i el llatinoamericà?“.
La jornada inaugural tindrà lloc dimecres 5 de juliol al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, amb la celebració d’un acte en què destaca la conferència de l’escriptor barceloní i recent Premi Cervantes, Eduardo Mendoza.
Les inscripcions, gratuïtes, ja es poden formalitzar a través del web oficial de l’esdeveniment, www.editabarcelona.com.
El Fòrum Edita, organitzat pel Gremi d’Editors de Catalunya i per la Universitat Pompeu Fabra a través del seu Màster en Edició de la UPF Barcelona School of Management, compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, CEDRO, el Departament de Cultura de la Generalitat, el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte i la Federación de Gremios de Editores de España. L’esdeveniment és co-dirigit per Javier Aparicio Maydeu, Patrici Tixis Padrosa i Sergio Vila-Sanjuán.
Els tres eixos del Fòrum:
Un Fòrum d’àmbit hispanoamericà
El Fòrum Edita Barcelona és una plataforma per debatre anualment els principals reptes als quals s’enfronta el sector editorial des d’una perspectiva global i amb un enfocament professional i pràctic. Es tracta de fomentar l’intercanvi d’idees i la relació personal entre tots els professionals del món de l’edició i del món universitari especialitzat i consolidar el paper de Barcelona com a capital internacional del llibre i de l’edició.
Revolució en el sector
Del sector del llibre es pot dir que en els últims cinc segles ha viscut en transformació permanent. Però el canvi que està vivint en l’actualitat és una autèntica revolució. Els avenços tecnològics, especialment en el terreny digital, les noves formes de lectura o els canvis en el terreny de la distribució, marquen un camí tan ple de formidables expectatives com d’incerteses. El Fòrum Edita Barcelona constitueix un marc idoni i atractiu perquè els professionals comparteixin totes aquestes experiències.
Horitzó 2030
Com serà el món del llibre d’aquí a tres lustres? Què i com llegirà el públic infantil? Què aportaran a la lectura les noves tecnologies? Quines seran les tendències en el camp de la ficció? S’haurà detingut la pirateria? Què oferiran les llibreries? En què es diferenciaran el mercat europeu del nord-americà i el llatinoamericà?
El Fòrum Edita Barcelona ofereix aquest any un repàs a aquestes i altres qüestions de prospectiva del sector, a càrrec de figures de primera línia de l’edició i el món del llibre internacional, i amb la intervenció, també, d’importants escriptors com Eduardo Mendoza, que obrirà les sessions.
Més informació:
- Consulta tot el programa complet en pdf aquí
- Consulta el dossier complet en pdf aquí
- Web oficial del Fòrum Edita Barcelona 2017 i les inscripcions: http://editabarcelona.gremieditors.cat/ca/inici