Article publicat a La Vanguardia el 2 de maig de 2022. Consulteu l’article original de la notícia clicant aquí
Hi haurà homenatges a Pau Riba, Narcís Comadira, Joan Fuster, Gabriel Ferrater, Guillem Viladot, Jordi Pope, Pier Paolo Passolini o Miquel Àngel Riera
Poesia sonora, amb música, amb teatre, amb art, en traducció, com a homenatge o dedicada als més menuts… Entre l’11 i el 18 de maig Barcelona celebrarà una vegada més la seva setmana de la poesia, la que en fa 25, enguany sota la direcció de Maria Callís i Josep Pedrals.
Tots dos han presentat la programació del festival al Museu Marès amb el regidor de Cultura, Jordi Martí, que es va felicitar de la recuperació de la normalitat. Callís va lamentar que malgrat aquesta normalitat no hi fos present l’equip del programa Àrtic de Betevé, cancel·lat abruptament el febrer passat, com altres espais culturals de la cadena municipal.
La setmana s’obrirà dimecres de la setmana que ve amb un Toc d’inici festiu en homenatge a Pau Riba a càrrec de Núria Martínez Vernis i De Mortimers, que faran una cercavila fins a la Casa de la Misericòrdia, on Hannah Silva, Tomomi Adachi, Danielle de Picciotto i Pamela Z duran a terme una sessió de poesia sonora.
Una part important de la programació estarà dedicada als homenatges, amb recitals dedicats a Narcís Comadira, Joan Fuster, Gabriel Ferrater o Guillem Viladot, Jordi Pope, Pier Paolo Passolini o Miquel Àngel Riera.
El vessant teatral estarà representat amb tres espectacles. Destaca el monòleg en què Dolors Miquel es transforma en Lola Miquel Mata’m psicosi interpretat per Catalina Florit, dirigit per Albert Roig i amb escenografia de Marcel·lí Antúnez.
A Vull subornar la joventut, Pol López durà a una aula de la Universitat de Barcelona el món de Gabriel Ferrater amb dramatúrgia d’Andreu Gomila, i a El Molino la Ludwig Band estrenarà un espectacle que adaptarà versos de Serafí Pitarra.
Entre la música, Saüc en Flor, Toti Soler, Remei de Ca la Fresca, Rodrigo Laviña, Guillermotta, una nit de hip-hop i slam…
També hi haurà col·laboracions artístiques amb la Casa Elizalde, la Fundació Tàpies o el MNAC, i actes infantils com un espectacle de 2 Princeses Barbudes, i el lliurament del premi dels Jocs Florals a Glòria Coll Domingo.
La cloenda serà el XXXVII Festival Internacional de Poesia, al Palau de la Música, el dia 18, amb Andríi Antonovskyi –poeta ucraïnès que fa anys que viu a Catalunya, on ha fet desenes de recitals–, Golan Haji, Hirondina Joshua, Ángelo Néstore, Jordi Pàmias, Marta Petreu i Alice Oswald. De tot, per a tothom.
Pots seguir llegint l’article aquí