Article publicat El Punt Avui el 14 de març de 2022. Fes clic per veure l’article original
El festival d’hivern de l’Escala manté el programa previst, a l’espai polivalent
L’Escala, Vila del Llibre va reunir 40 editorials i més de 60 autors, autores i artistes del llibre, que van participar en les més de 30 activitats programades. Va destacar la conferència de Joan Francesc Mira D’Homer a Joan Fuster, en què el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes va oferir una aproximació a la figura de Joan Fuster: “Fuster no viatjava i la seva realitat era la realitat. Quan descobrim això entenem la seva literatura. La seva admiració per Montaigne és clau per construir la seva literatura d’idees, que comença sempre per ell mateix: Fuster era per si mateix la mesura de totes les coses.”
Es va donar a conèixer també que la pròxima edició de l’Escala, Vila del Llibre se celebrarà del 10 al 12 de març del 2023 i tindrà com a cultures convidades la Catalunya del Nord i l’Alguer. El festival d’hivern va tancar la quarta edició amb la confirmació de la “bona salut del Corredor Literari de la Mediterrània”, segons va manifestar Juli Capilla, escriptor i editor comissari d’aquesta edició, dedicada a la literatura del País Valencià, un any després que el 2021 la Vila mirés a Mallorca.
L’edició d’aquest any va estar amenaçada per la previsió meteorològica però finalment es va poder celebrar en la seva totalitat seguint el programa previst perquè es va traslladar part dels actes a la sala polivalent de la població. Divendres a les set de la tarda es va inaugurar amb la preestrena de l’obra De Sueca a l’Empordà, escrita per Sebastià Bennasar i produïda per la Vila del Llibre, que versa sobre la relació entre Joan Fuster i Josep Pla. L’actriu Joana Cortils farà una lectura dramatitzada de diferents passatges acompanyada de Jordi Campoy, que ha musicat la peça. Aquella tarda Joan Francesc Mira va pronunciar la conferència D’Homer a Joan Fuster.
Pots seguir llegint l’article aquí