Des d’avui i fins el proper divendres 8 de juliol tindrà lloc, a la seu de la Universitat Pompeu Fabra, el Fòrum Edita Barcelona, una trobada anual d’editors que vol ser un espai de referència internacional que faciliti la reflexió i l’intercanvi d’idees entre tots els agents implicats del sector, i que coorganitzen el Gremi d’Editors de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra.
Les jornades, tret de la inaugural que es va fer a l’Ajuntament de Barcelona, es desenvoluparan a la seu que la Universitat Pompeu Fabra té al carrer Balmes 132, on desenvolupa el seu prestigiós Màster en Edició, en el marc de la Barcelona School of Management.
El paper de Barcelona com a capital editorial del món hispano-parlant, les seves possibilitats de lideratge en la Xarxa de Ciutats Literàries de la UNESCO, i les incerteses i reptes que provoca arreu del món la revolució digital seran els tres eixos sobre els que girarà el Fòrum Edita Barcelona d’enguany.
Podeu consultar el dossier, el programa i fer un seguiment del Fòrum al web www.editabarcelona.com, així com a les xarxes socials Twitter (@editabcn), Facebook i Instagram, amb l’etiqueta #editabcn.
Filosofia del Fòrum
El Fòrum Edita Barcelona és una trobada anual internacional d’editors amb l’objectiu de servir de plataforma regular per debatre els principals reptes del sector; de fomentar l’intercanvi d’idees i la relació entre professionals de l’àmbit editorial; i de consolidar el paper de Barcelona com a capital internacional del llibre i de l’edició, després de la seva designació com a Ciutat de la Literatura UNESCO. Al mateix temps, es tracta de reunir a la taula de debat els estudiants universitaris que en el futur més immediat seran els que jugaran també un paper clau en el desenvolupament del sector editorial.
El Fòrum Edita Barcelona està impulsat pel Gremi d’Editors de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra, compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de CEDRO, la Federación de Gremios de Editores de España, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Ministerio de Cultura.
Més informació: