La Fira Internacional del Llibre de Bogotà (FILB), organitzada per Corferias i la Cambra Colombiana del Llibre (CCL), va fer el 18 i 19 d’abril una nova edició del Saló Internacional de Negocis, iniciativa recolzada per la Cambra de Comerç de Bogotà i Procolòmbia, en què es busca reunir en un mateix espai editorials, distribuïdores, llibreries i altres actors de la indústria.

En aquesta edició es van realitzar en total 1.148 cites, les expectatives de negocis de les quals ronden els 6,1 milions de dòlars. Aquesta xifra representa un increment del 32% en relació amb l’edició del 2023, en què es van registrar expectatives per 4,6 milions de dòlars. D’acord amb els resultats parcials, es preveu que es concretin negocis per 936.598 dòlars els propers 3 mesos; 1,3 milions, de 3 a 6 mesos; i de 1,9 milions, de 6 a 12 mesos.

Els dos dies de trobada van comptar amb la participació d’un escolta literària i sis editors internacionals del Fellowship Program, per donar a conèixer la producció editorial colombiana a l’estranger, mitjançant traduccions, compra de drets i noves versions d’obres locals .

Des d’Espanya, Carmen Pinilla, escolta literària i cofundadora d’Aragó & Pinilla, va destacar la importància d’aquestes iniciatives. «Venim perquè Colòmbia és un país molt divers, amb una gran tradició tant en ficció com en no-ficció. A més, és molt difícil veure els llibres i els autors si no véns a Colòmbia. Principalment busquem noves veus, clàssics oblidats i grans cròniques», va explicar.

Mentre que Jacoba Casier, redactora neerlandesa i editora de De Geus, va expressar la seva admiració per la literatura llatinoamericana i el desig de portar més veus llatines cap al mercat europeu. «A mi m?encanta la literatura llatinoamericana i ens encantaria trobar les veus indicades per publicar als Països Baixos, en la llengua holandesa. Es veu que cada vegada hi ha més obertura per a la literatura llatinoamericana en aquest país. M’encantaria tenir una imatge més general de la literatura colombiana i el que busquem específicament a la FILB és trobar tant autors i llibres clàssics com també noves veus, les quals són interessants per seguir i per publicar», va comentar Casier.

Article publicat a PublishNews, clica aquí per accedir-hi