NOTA DE PREMSA

Fotografia: © Manuel Medir

Decles Ilya Pérdigo (president Editors.cat) i Cristina Domènech (Directora La Setmana)

  • A hores d’ara, a l’espera de xifres definitives, les vendes han crescut un 20% respecte l’any passat
  • Les prop de 300 activitats programades han tingut una gran acceptació entre el públic, consolidant La Setmana com el gran festival del llibre en català
  • L’organització valorarà en els propers dies quina és la millor ubicació per la 43a edició, que tindrà lloc al setembre de 2025

La Setmana del Llibre en Català, el gran espai de trobada entre lectors, editors, llibreters i autors,tanca avui la seva 42a edició amb dades molt positives a nivell d’assistència i de vendes.

Tenint en compte l’afluència de públic i el resultat provisional a nivell de vendes, l’organització calcula que més de 100.000 persones han visitat La Setmana entre el 20 i el 29 de setembre, atretes per l’àmplia oferta de llibres en català i les activitats programades per a tots els públics, amb presentacions, debats literaris, concerts, tallers, itineraris literaris, recitals de poesia, signatures d’autors, taules rodones i converses, entre altres.

Pel que fa a les vendes, a l’espera de tancar les xifres definitives, les vendes han crescut un 20%respecte a l’edició 2023. Aquestes xifres consoliden el festival del llibre en català com l’esdeveniment cultural referent del país i corroboren la vitalitat i bona salut del sector del llibre en català.

Aquesta edició, la Setmana ha canviat la seva ubicació habitual, traslladant-se del Moll de la Fusta al Passeig Lluís Companys. Aquest canvi ha fet necessari reduir l’espai i ajustar el format però alhora ha permès situar La Setmana en ple centre de la ciutat, arribant així a molta més gent. A més, el fet de coincidir amb les festes de la Mercè ha permès als visitants poder celebrar la Festa Major de Barcelona envoltats de llibres i amb una extensa programació d’activitats.

 

Ubicació per a la propera 43a edició

De cares a la 43a edició de La Setmana del Llibre en Català, l’organització valorarà en els propers dies el millor emplaçament per acollir l’esdeveniment, que se celebrarà durant el mes de setembre de 2025.

La gran festa del llibre en català

La Setmana és un dels esdeveniments culturals més importants del país per projecció, volum de negoci, assistents i difusió. És la festa del llibre en català i de totes les entitats, associacions i institucions que treballen per la llengua i el llibre en català.

El comitè organitzador de La Setmana, liderat per Editors.cat, està format pel Gremi d’Editors de Catalunya, l’APPEC, el Gremi de Llibreters de Catalunya, el Gremi de Distribuïdors de Publicacions de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’ICUB,Biblioteques de Barcelona, laGerència de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i l’Institut Ramon Llull. Compta amb la col·laboració del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil.

Col·laboren amb La Setmana entitats, institucions i associacions vinculades a la llengua i al llibre en català com l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana; el PEN Català; la Plataforma de la Llengua; l’Associació Professional de Traductors i Intèrprets de Catalunya; i la Universitat Politècnica de Catalunya.

La Setmana també té un vessant internacional, amb la Llull Felowship 2024, la missió d’editors internacionals que l’Institut Ramon Llull organtiza amb l’objectiu de promoure internacionalment el coneixement de la literatura i les novetats editorials en català.

La Setmana compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, i la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el Ministerio de Cultura.

Àngels Miralles
miralles@wearecosmica.com
654 93 53 15

Elena Manrique
manrique@wearecosmica.com

625 82 88 55