El passat 12 de juliol de 2024 es va publicar al Diari Oficial de la Unió Europea el Reglament d’Intel·ligència Artificial, que majoritàriament entrarà en vigor el proper 1 d’agost. Tot i això, algunes de les seves disposicions ho aniran fent de forma esglaonada fins a l’agost del 2027.

Aquest Reglament té com a objectiu millorar el funcionament del mercat interior i promoure l’adopció d‟una intel·ligència artificial fiable, garantint la protecció de la salut, la seguretat i els drets fonamentals, entre d‟altres.

Entrada en vigor per fases

La majoria de les disposicions del text entraran en vigor als 20 dies des de la publicació (1 d’agost de 2024). Tot i això, no s’aplicarà amb caràcter general fins passats 24 mesos des de la seva entrada en vigor. Igualment, hi ha altres disposicions que es començaran a aplicar en dates diferents i posteriors:

El capítol I (Disposicions Generals) i II (Pràctiques Prohibides) del Reglament relatius a les obligacions determinades pràctiques relacionades amb la IA: 2 de febrer del 2025.
El capítol III, secció 4 (Autoritats notificants i organismes notificats), el capítol V (Models de la IA d’ús general), el capítol VII (Governança) i el capítol XII (Sancions) i l’article 78 del capítol IX (Confidencialitat) : 2 d’agost de 2025.
L’article 101 del capítol XII, l’article 6.1 (Regles de classificació dels sistemes d’IA d’alt risc) i les obligacions relatives al Reglament són aplicables a partir del 2 d’agost del 2027.

Publicat per CEDRO, clica aquí per accedir-hi