El 38% de les pàgines web que existien el 2013 ja no són accessibles una dècada després

Internet és un dipòsit inimaginablement vast de la vida moderna, amb centenars de milers de milions de pàgines web indexades. Però tot i que els usuaris de tot el món depenen del web per accedir a llibres, imatges, articles de notícies i altres recursos, aquest contingut de vegades desapareix de la vista.

Una nova anàlisi del Pew Research Center mostra com de fugaç és realment el contingut en línia:

  • Una quarta part de totes les pàgines web que van existir en un moment determinat entre el 2013 i el 2023 ja no són accessibles a partir d’octubre de 2023. En la majoria dels casos, això es deu al fet que s’ha suprimit o eliminada una pàgina individual d’un lloc web que d’altra banda funcionaria.
  • Per al contingut més antic, aquesta tendència és encara més marcada. Un 38% de les pàgines web que existien el 2013 no estan disponibles avui, en comparació amb el 8% de les pàgines que existien el 2023.

Aquesta “decadència digital” es produeix en molts espais en línia diferents. Vam examinar els enllaços que apareixen als llocs web governamentals i de notícies, així com a la secció “Referències” de les pàgines de la Viquipèdia a partir de la primavera de 2023. Aquesta anàlisi va trobar que:

  • 23% of news webpages contain at least one broken link, as do 21% of webpages from government sites. News sites with a high level of site traffic and those with less are about equally likely to contain broken links. Local-level government webpages (those belonging to city governments) are especially likely to have broken links
  • 54% of Wikipedia pages contain at least one link in their “References” section that points to a page that no longer exists.

Article publicat per Pew Research Center, clica aquí per accedir-hi