La fira té lloc del 25 d’abril al 13 de maig i la participació professional, que és del 23 al 25 d’abril, s’emmarca en la línia d’accions que el Departament de Cultura duu a terme per impulsar la literatura catalana i la internacionalització del sector editorial.

El Departament de Cultura, a través de l’ICEC, torna a organitzar, del 23 al 25 d’abril, un estand paraigües a la 48a edició de la Fira del Llibre de Buenos Aires.  

Un total de 15 editorials catalanes participaran, a l’estand de l’ICEC, sota la seva marca d’internacionalització Catalan Arts, que estarà ubicat al Salón Rojo nº 5002, un dels pavellons de la fira destinats a les transaccions professionals. En aquest estand s’acollirà a: Blume Editorial, Ediciones LU, Editorial Casals , Editorial Flamboyant, Editorial Reverté / Editorial RM, Editors, Hoaki Books, Juanito Books, Libros del Zorro Rojo, Loft Publications, Manolito Books, Profit Editorial / Amat Editorial, Pujol & Amadó , Redbook Ediciones i Roisib Ediciones.

L’ICEC ha editat un tríptic amb la informació de les editorials, associacions i institucions que participen a la fira i que es distribuirà als professionals acreditats. 

La presència d’editorials catalanes en aquesta fira s’emmarca en la línia d’accions que el Departament de Cultura duu a terme per impulsar la literatura catalana i la internacionalització dels editors en aquest àmbit. Amb aquest objectiu, el Departament de Cultura assisteix regularment a les grans cites professionals del sector del llibre, en particular a la Fira del Llibre infantil de Bolonya, la Fira Internacional del Llibre de Londres, la Fira del Llibre de Frankfurt i la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (Mèxic). 

La Fira del llibre de Buenos Aires és l’esdeveniment més important de Llatinoamèrica i ha esdevingut un referent a nivell mundial. Amb més d’un milió de visitants cada any, és la fira més concorreguda al món de parla hispana. 

Amb periodicitat anual, es donen cita en aquest esdeveniment: escriptors, editorials, distribuïdores, llibreries, biblioteques, proveïdors de serveis digitals, investigadors, periodistes, traductors i molts altres membres de la cadena de producció editorial, oferint un ambient òptim de negocis i una imatge completa del sector. 

 

La fira reuneix més de deu mil professionals del llibre, a més d’organismes i institucions públiques d’àmbit internacional, nacional i provincial, institucions educatives i lectors de totes les edats. En la seva edició anterior la Fira va tenir lloc en més de 41.590 m² dels quals 15.000 es van dedicar a estands que van acollir 329 expositors de 12 països diferents, 1.483 segells editorials i va comptar amb 1.245.000 visitants.  

L’any 2019 Barcelona va ser la ciutat convidada d’honor a la fira, un fet que confirmava la rellevància literària de la ciutat i la força del sector editorial que s’hi aplega. Alhora, la designació va suposar una oportunitat única per difondre l’enorme patrimoni literari de la ciutat i per mostrar el treball de les editorials barcelonines, així com per enfortir el lligam entre dos pols editorials internacionals. 

Nota de Premsa de l’ICEC, clica aquí per accedir-hi