Biblioteques de Barcelona anuncia el Pregó de la Lectura i els Diàlegs de Sant Jordi d’aquest any.

Un any més, com a pròleg de la Diada de Sant Jordi, Biblioteques de Barcelona ofereix un espai de trobada entre els lectors i escriptors, que conversaran sobre les seves darreres obres. Enguany, les xerrades tindran lloc del 15 al 23 d’abril a les biblioteques Jaume Fuster, Gabriel García Márquez, Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles i Francesca Bonnemaison.

Una novetat és que la Biblioteca Gabriel García Márquez serà la seu del pregó de la lectura, que es realitzarà el dilluns 22 d’abril a les 18h, per celebrar el Premi Millor Biblioteca Pública del 2023 que ha guanyat. A més, ha rebut altres premis de prestigi com el Premi FAD Arquitectura 2023, el Premi Ciutat de Barcelona d’Arquitectura 2022, i el Premi al Millor Equipament/Gran Infraestructura.

La biblioteca, especialitzada en literatura llatinoamericana, ha esdevingut ja una plataforma central per les presentacions literàries llatinoamericanes. S’han realitzat actes al voltant de Carme Balcells, Ramon Vinyes (el sabio catalán de Macondo) i homenatges a obres com La hojarasca, la primera novel·la de García Márquez, així com la presentació de la seva novel·la pòstuma: En agosto nos vemos. El projecte més important que s’hi ha desenvolupat és el Festival KMAmèrica, que té l’objectiu d’oferir una panoràmica de la literatura llatinoamericana contemporània, en un seguit de col·loquis temàtics i trobades amb escriptors. A més, els vincles de la biblioteca s’han estès fins a arribar a altres cicles de ciutat, com ara el Festival de Literatura Llatinoamericana Lata Peinada, el Festival Latir, entorn la cultura transversal del continent i el Festival Siglo de oro, que celebra un segle de la poesia llatinoamericana.

El pregoner serà l’autor britànic David Walliams, que combina la seva faceta d’actor amb la d’escriptor de novel·les juvenils. Avui dia ja ha publicat sis novel·les i s’ha convertit en l’autor juvenil més venut del moment al Regne Unit, guanyant-se el títol de “el Roald Dahl del segle XXI”.  Va publicar el seu primer llibre d’una llarga sèrie al 2008 La increíble historia de… El mago del balón i ja ha superat els 25 milions de còpies de les seves obres, que s’han traduït a més de 50 idiomes.

A continuació us presentem els convidats d’enguany dels Diàlegs de Sant Jordi, amb enllaços a cada nom per si voleu aprofundir en la seva obra. Les converses arrencaran amb Mircea  Cărtărescu el 15 d’abril a la Biblioteca Jaume Fuster; Andrea Genovart, que debutà amb la seva novel·la Consum preferent i Greta García el 16 d’abril conversaran a la Biblioteca Gabriel García Márquez; Lucía Lijtmaer i Rodrigo Fresán el 17 d’abril a la Biblioteca Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles; Henry Marsh farà una xerrada el 18 d’abril a la Biblioteca Jaume Fuster; Roser Vernet i Mar García Puig, que han guanyat el premi Ciutat de Barcelona de Literatura Catalana i Castellana respectivament, conversaran el  19 d’abril a la Biblioteca Francesca Bonnemaison; Sergi Pàmies i Carlota Gurt ho faran el 20 d’abril a la Biblioteca Jaume Fuster; Hernán Díaz, guanyador del premi Pulitzer de Ficció amb Fortuna i Jordi Puntí, guanyador del premi Sant Jordi amb Confeti, es trobaran el 21 d’abril a la Biblioteca Jaume Fuster; David Walliams farà el pregó d’enguany el 22 d’abril a la Biblioteca Gabriel García Márquez i Joana Marcús es trobarà amb lector(e)s el 23 d’abril a la Biblioteca Gabriel García Márquez.

Article publicat a Núvol, clica aquí per accedir-hi