• La proliferació de llibres escrits per una IA ha portat Amazon a limitar l’autopublicació

  • El límit, molt generós, dóna una idea del nivell d’aquest problema: tres llibres diaris per “autor”

  • Aquest fenomen complica la cerca d’obres de qualitat i originals a plataformes de venda

L’aparició massiva de llibres escrits per una intel·ligència artificial està començant a descontrolar-se. O hi porta temps. L’arribada de ChatGPT va propulsar el que ja era factible usant l’API de GPT des d’un temps enrere, però amb ChatGPT es va fer molt més fàcil i accessible: deixar que un bot escrigui per nosaltres.

Això va propulsar al seu torn els que van veure un negoci en això i van començar a estirar prompts per generar pàgines i pàgines que combinar en un llibre. L’autopublicació, especialment la d’Amazon, acaba de facilitar la missió de col·locar el títol a la botiga ia Kindle. I a esperar els diners.

19 de 100

Aquests dos primers paràgrafs no són un somni o una hipòtesi, és una cosa que fa mesos que passa i que va portar Amazon a prendre una mesura que fa mala olor: els autors només poden autopublicar tres llibres diaris com topall a Amazon. Sí, diaris. Tres.

Abans hi havia un altre límit, encara que l?empresa no va revelar quin. El fet que tres llibres diaris siguin vistos com un topall ja ens dóna un senyal de com és d’elevada l’activitat d’aquests autors que usen bots perquè escriguin els seus llibres.
Aquesta darrera frase està escrita així de forma deliberada. No es tracta d’autors que usen ChatGPT com una assistència per generar idees, cercar exemples o reescriure fragments, sinó dels que directament copien i enganxen el que el bot li redacta.

La seva simple presència -massiva- a les botigues electròniques de llibres, que els subministren en format digital o els imprimeixen de manera exprés si el client els prefereix en paper, dificulta trobar llibres d’autors independents que resultin interessants. Si el mercat literari s’inunda de escassa qualitat, el lector tindrà molt més difícil trobar el que busca.

Article publicat a Xataca, clica aquí per accedir-hi