Un total de 150 autors han passat per el certamen literari, entre els que destaquen Chris Offutt, Eduardo Mendoza, Carles Porta, Elaine Vilar, Alicia Giménez-Bartlett o Jo Nesbo, premi Pepe Carvalho

Els organitzadors del festival literari BCNegra de Barcelona han anunciat que, per aquesta 19 edició, han passat un total de 8.700 persones, que han pogut gaudir de més de 50 activitats programades, la majoria d’elles gratuïtes, i de la participació de 150 autors i autors, entre els que destacan Chris Offutt, Eduardo Mendoza, Carles Porta, Elaine Vilar, Alicia Giménez-Bartlett o Jo Nesbo, al que se li ha fet entrega del premi Pepe Carvalho.

El final de festa d’aquesta cita, que ha tingut la figura de l’espía com a central, tindrà lloc avui a les 18 hores, amb una conversa entre l’escriptor Alan Parks i el periodista Xavi Ayén.

Tant el director del festival, Carlos Zanón, com l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, ​​també darrere d’aquesta cita, han aplaudit que el BCNegra s’hagi consolidat “entre una audiència entusiasta, seguidora fidel dels seus autors de capçalera però oberta també a descobrir noves veus”. La trobada barcelonina té com a senyal d’identitat, en paraules del seu director, “que la gent que hi participa ho fa amb molta alegria, vénen a passar-ho bé i, alhora, a consumir cultura”.

El regidor de Cultura i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, ​​Xavier Marcé, ha considerat que el balanç d’aquesta edició “reafirma que és un festival imprescindible, estimat i, sobretot, molt transversal”.

Article publicat a La Vanguardia, clica aquí per accedir-hi