el diario, 13 desembre 2023

De Porto a Maastricht i de París a Venècia, recorrem algunes de les llibreries més espectaculars del continent europeu per descobrir que, de vegades, els llibres no són els únics protagonistes.

Els llibres ens poden traslladar a llocs meravellosos, imaginaris o fins i tot màgics a través de les seves pàgines, però també a espais molt reals i autèntics quan el que volem és fer-nos-en algun. Les llibreries estan carregades d’històries per descobrir però n’hi ha algunes, unes quantes, que semblen tretes directament d’un conte ple d’imaginació. Llocs que sempre val la pena visitar, anem buscant llibres o no.

De llibreria a llibreria podem fer tot un viatge per algunes de les més boniques d’Europa, i fins i tot del món, perquè n’hi ha algunes com l’Ateneu Grand Splendid de Buenos Aires (Argentina) o la Dujiangyan Zhongshuge a Chengdu (Xina) que també mereixen una menció a part. Però si ens volem quedar al Vell Continent veuràs que a Maastricht, a Bucarest, a Porto, a París, a Alnwick, a Venècia oa Brussel·les tens llibreries on els llibres comparteixen protagonisme amb l’arquitectura i història del lloc que els custodia .

Article publicat a el diario, clica per llegir l’article sencer