PublishNews, 28 novembre 2023

Segons informen diverses fonts des de Santiago, Xile serà el País Convidat d’Honor de la Fira del Llibre de Frankfurt el 2027. El país que va rebutjar ─aixecant una gran polèmica─ aquest honor per a la seva edició 2025, torna a estar una altra vegada al focus del major esdeveniment del sector editorial a nivell mundial. Ja el 2023, davant la decisió presa pel llavors ministre de les Cultures, Jaime de Aguirre, el president xilè Gabriel Boric va mostrar la seva disconformitat expressant que la participació a Frankfurt mai no seria una despesa, que sempre seria una inversió.

Gran part de les negociacions per a la presència de Xile com a País Convidat d’Honor a Frankfurt han estat dutes a terme per l’actual ministra de les cultures Carolina Arredondo. S’espera que, avui, 28 de novembre, el govern xilè anunciï, de manera oficial, aquesta segona oportunitat de lluir la producció editorial xilena a l’aparador mundial més gran.

La Fira de Frankfurt, per tant, tindrà com a propers convidats d’honor els següents països Itàlia (2024), Filipines, que va agafar el buit que va deixar Xile (2025), República Txeca (2026), i Xile (2027). La llengua espanyola tornarà a ser protagonista d’un esdeveniment tan important, només cinc edicions després que Espanya fos País Convidat d’Honor.

Article publicat a PublishNews, clica per accedir-hi