El Ministeri de Cultura del Perú ha impulsat la creació de dos importants premis relacionats amb la investigació i la creació literària al país. Les postulacions es podran rebre fins al 23 doctubre.

D’una banda, ha instaurat el Premi a la investigació a l’àmbit del llibre i la lectura, que busca visibilitzar la tasca d’investigadors i investigadores en favor del coneixement sobre el llibre i la lectura al Perú. El guardó considera tres categories. Cada categoria contempla una investigació guanyadora i fins a un cinquè lloc en funció de la qual cosa varia el reconeixement econòmic.

A la categoria Investigacions publicades com a llibres, el primer lloc es farà creditor de 25,000 sols. Per la seva banda, a la categoria Investigacions publicades com a tesi, el primer lloc rebrà 20,000 sols, mentre que a la categoria Investigacions publicades com a articles acadèmics, qui es trobi en el primer podi percebrà 15,000 sols.

D’altra banda, s’ha implementat el Premi a la creació d’obres infantils i juvenils, que cerca visibilitzar el valor d’il·lustracions i manuscrits inèdits destinats a públic infantil i juvenil, i incentivar la creació d’obres inèdites literàries o no literàries escrites o il·lustrades per autores i autors del Perú. En aquest cas, la distinció considera tres components amb les categories respectives.

Si vols llegir la notícia sencera clica aquí per accedir a Publishnews