JORNADES EUROPEES DE CULTURA I CREATIVITAT A BARCELONA

25 d’octubre de 2023 – De 9 a 19.30 hores

Cibernàrium Auditorium (c/ Roc Boronat, 117)

EIT Culture & Creativity és una comunitat de coneixement i innovació amb el suport de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT), un organisme de la Unió Europea. L’EIT Culture & Creativity té 6 centres de coubicació (CLC) a tot Europa per desenvolupar diferents ecosistemes regionals.

Eurecat és un dels fundadors i amfitrió del centre de coubicació sud-oest (CLC) de l’EIT Culture & Creativity. Aquest centre servirà de node clau per connectar amb els actors regionals del Triangle del Coneixement a Espanya, Portugal i el sud de França

L’octubre de 2023, EIT Culture & Creativity sortirà al camí per reunir-se amb les parts interessades d’arreu d’Europa. Els esdeveniments tindran lloc a les sis ciutats que acullen els centres de EIT Culture & Creativity Co-Location Centers (CLCs): Amsterdam, Barcelona, ​​Bolonya, Hèlsinki, Kosice i Viena.

EIT Culture & Creativity està llançant The Next Renaissance. És un moviment global que uneix forces en la creença que els sectors creatiu i cultural, i especialment la barreja de coneixements científics, tecnològics, culturals i artístics, poden ser un motor catalitzador per imaginar i realitzar possibles futurs.

Alineat amb l’esperit The Next Renaissance, el 25 d’octubre de 2023 les Jornades Europees de Cultura i Creativitat a Barcelona se centraran en els nous conceptes relacionats amb la cultura digital i l’humanisme digital esdevenen centrals enmig del ràpid desenvolupament de tecnologies com la intel·ligència artificial, la realitat augmentada, i altres, i la seva aplicació en indústries culturals i creatives.

Ponents

  • Daria Gołębiowska-Tataj, cap del Consell de Supervisió, EIT Culture and Creativity
  • Joan Mas, director de Tecnologies Digitals, Eurecat
  • Noaa Barack, 4YFN responsable sènior d’Estratègia i Compromís, GSMA
  • Dr. Pere Vila, director d’Estratègia Tecnològica de la Corporació Espanyola de Ràdio i Televisió, RTVE