Aquest any els guardonats seran: Casa del Llibre, l’adaptació televisiva de la novel·la d’Almudena Grandes “Els pacients del doctor García”, el suplement La Lectura del diari El Mundo, la periodista i escriptora Elvira Lindo, i el fundador d’Ediciones Urano, Joaquín Sabaté

Madrid, 4 d’octubre de 2023.- Aquest dijous, 5 d’octubre, a les 20:00 hores a la Fundació Ortega-Marañón, el ministre d’Indústria, Comerç i Turisme, Héctor Gómez, presidirà la Gala dels Premis LIBER 2023. L’esdeveniment comptarà, a més, amb l’assistència de José Luis Martínez-Almeida, alcalde de Madrid; Daniel Martínez, viceconseller de Cultura, Turisme i Esport de la Comunitat de Madrid; Marta Rivera de la Creu, delegada de l’Àrea de Cultura, Turisme i Esport de l’Ajuntament de Madrid; Daniel Fernández, president de la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE), i Ana Larrañaga, subdirectora de Negoci d’IFEMA, entre d’altres autoritats i representants de la indústria del llibre: editors, escriptors, llibreters, distribuïdors i bibliotecaris.

Durant la cerimònia es premiarà al seu centenari Casa del Llibre amb el guardó ‘Boixareu Ginesta’ al llibreter de l’any. Considerada la primera llibreria moderna d’Espanya perquè va permetre al lector fullejar i valorar el llibre abans de comprar-lo.
El premi al foment de la lectura a biblioteques obertes al públic va recaure aquest any a la xarxa de Biblioteques de l’Ajuntament de Madrid, reconeixent l’atenció que presten a les novetats editorials i el conjunt d’activitats que duen a terme per al foment de la lectura.

L’adaptació televisiva de la novel·la d’Almudena Grandes, Els pacients del doctor García, coproduïda per RTVE, Diagonal (Banijay Iberia) i DeAPlaneta, amb la participació de Netflix, rebrà durant la gala el premi a la millor adaptació audiovisual d’una obra literària.

Per la seva banda, el suplement La Lectura del diari El Mundo, malgrat el poc temps de circulació, ha aconseguit connectar amb els lectors la informació relacionada amb els llibres i la cultura. Per això, serà reconeguda amb el premi al foment de la lectura als mitjans de comunicació.

En acostar-se el tancament de la gala, Elvira Lindo, periodista i escriptora, que ha transitat per gairebé tots els gèneres literaris, des de la novel·la a la literatura infantil, rebrà el premi a l’autora hispanoamericana més destacada.

Per tancar la nit, el premi Homenatge LIBER 2023 recaurà a la figura de Joaquín Sabaté, fundador d’Ediciones Urano. Un dels objectius de LIBER és contribuir a fer que el sector del llibre espanyol pugui establir llaços amb altres mercats i ampliar el seu horitzó més enllà de les nostres fronteres i que millor representant d’aquest esperit que Joaquín Sabaté, que el 1983 va iniciar aquest viatge amb Ediciones Urano , grup editorial que, avui dia, ja compta amb cases pròpies a Espanya, Argentina, Mèxic, Xile, Uruguai, Perú, Colòmbia i Estats Units.

LIBER 2023, organitzada per IFEMA MADRID i la FGEE, és una fira patrocinada pel Ministeri de Cultura i Esport, ICEX Espanya Exportació i Inversions, Comunitat de Madrid, Ajuntament de Madrid i el Centre Espanyol de Drets Reprogràfics (CEDRO). Així mateix, compta amb la col·laboració d’Acción Cultural Española (AC/E) i de l’Associació d’Editors de Madrid.

 

Nota de premsa en pdf:

2023-10-04 - NdP El ministro de Industria Comercio y Turismo Héctor Gómez presidirá la entrega de los Premios LIBER 2023

Més informació: