fomento ministerioEl Ministerio de Cultura y Deporte ha tornat a posat en marxa per segon any consecutiu el programa del Bo Cultural Jove que permetrà els i les joves que compleixen 18 anys el 2023 beneficiar-se d’un bo de 400 euros que podran destinar a l’adquisició i gaudi de productes, serveis i activitats culturals. Aquest bo és d’ús exclusiu en establiments i institucions adherides al programa.

L’objectiu és facilitar l’accés universal dels joves a la cultura, generar nous hàbits de consum, crear nous públics i enfortir i consolidar la revitalització del sector cultural a Espanya.

Cada persona beneficiària podrà destinar fins a 200 euros a arts en viu, patrimoni cultural i arts audiovisuals; un màxim de 100 euros a béns culturals en suport físic; i altres 100 euros al consum digital o en línia.

Adhesió d’empreses:

El Bo Cultural Jove serà d’ús exclusiu en establiments o institucions adherides al programa, que prestin serveis a Espanya i que, de forma professional i habitual, exerceixin activitats de venda o posada a disposició de productes, activitats i serveis culturals. Les entitats participants poden ser consultades en qualsevol moment en la pàgina web del programa, o a través de l’aplicació per a dispositius mòbils i el termini d’adhesió per a noves entitats roman obert.

El Decret Reial estableix que la gestió del programa es realitzarà a través de la plataforma tecnològica específica per a la gestió del Bo Cultural Jove. Els interessats en adquirir la condició d’entitat adherida al Bo Cultural Jove han de sol·licitar la seva adhesió en els termes i terminis que s’estableixen a la convocatòria. Aquelles entitats donades d’alta podran seguir en el programa sense necessitat de realitzar una nova sol·licitud.

Consultes generals o sobre el procés de sol·licitud:

  • Telèfon: 917 40 67 93
  • Correu-e: bcj@fnmt.es
  • Horari d’atenció: de 8 a 19 hores, de dilluns a divendres laborables