Judit Carrera, Premi Difusió 2022

La directora del CCCB, Judit Carrera, ha estat l’escollida per la Junta de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana (EDITORS.CAT) com a mereixedora de la segona edició del Premi Difusió.

El Premi Difusió és el reconeixement que EDITORS.CAT fa, en el marc de La Setmana, a una personalitat pública que destaca per contribuir de manera notable a la divulgació, foment, promoció i projecció de l’edició i la literatura en català en el seu espai professional. Va ser instaurat l’any 2021, essent el primer guardonat el periodista Xavier Grasset.

En aquesta segona edició del guardó, s’atorgarà a Judit Carrera, directora del CCCB, per la seva tasca incansable en els darrers anys per a la promoció del llibre en català en l’àmbit de la seva tasca, generant reflexió i debats entorn diversos temes socials d’interès on els llibres i les editorials ens són una part decisiva.

Nascuda l’any 1974, Carrera té més de vint anys d’experiència en l’àmbit de la cultura i les relacions internacionals. Llicenciada en Ciència Política, la seva trajectòria professional destaca per la seva labor al Centre UNESCO de Catalunya i la seva col·laboració amb entitats com la Fundació Open Society, Fundació Rolex, la British Academy, la London School of Economics, l’ICREA o el PEN Català, que defensa la llibertat d’expressió i els drets lingüístics, promou el patrimoni literari català i fomenta el diàleg intercultural.

Com a cap de Debats i Educació del CCCB ha impulsat cicles de conferències i debats sobre els grans reptes de la societat contemporània, amb la complicitat d’una àmplia xarxa d’intel·lectuals i institucions locals i internacionals. És també la cap de l’Arxiu CCCB, un espai multimèdia que posa a l’abast del públic els continguts creats pel CCCB al llarg dels seus anys d’activitat. Igualment, és la directora del Premi Europeu de l’Espai Públic Urbà, un observatori privilegiat de les ciutats europees en col·laboració amb els principals museus d’arquitectura d’Europa.

En aquest vídeo, Judit Carrera valora el que representa el Premi Difusió per a ella.

Més informació: