Joan-Francesc Mira

Joan-Francesc Mira

El 26è Premi Trajectòria, que EDITORS.CAT lliura anualment des del 1997 en el marc de La Setmana del Llibre en Català a un professional vinculat al món de la cultura catalana que hagi destacat en la seva divulgació, guardonarà aquest 2022 en Joan-Francesc Mira (València, 1939), escriptor, traductor, antropòleg i memorialista, un dels grans noms de la literatura en català.

És una persona de lletres, polifacètic, catedràtic de grec, antropòleg, sociòleg. Ha publicat al voltant de 40 llibres de gèneres diversos: novel·la, narrativa breu, memorialisme, assaig i traducció. També cal destacar l’articulisme, des d’on ha contribuït a mantenir la gran tradició del periodisme literari en català. Actualment, amb 82 anys, continua actiu: a finals del 2020 va publicar Papers de l’observador (Editorial Afers amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua), un recull de textos que donen una visió àmplia del pensament de l’escriptor. I abans, el febrer del mateix any, Proa publicava el segon volum de les seves memòries, Tots els camins.

El Jurat del Premi Trajectòria format per les associacions del sector del llibre i per periodistes culturals, ha decidit concedir-li per la importància de la seva obra literària, amb més de 40 llibres publicats de gèneres diversos, així com el seu vessant periodístic, que l’ha portat a escriure nombrosos articles que són tot un referent del periodisme.

Perico Pàstor (foto de Ferran Suñer)

Perico Pàstor (foto de Ferran Suñer)

El guardó és una obra cedida per un artista de reconegut prestigi, i aquest any és l’artista Perico Pastor ha realitzat una obra que serà presentada el mateix dia del lliurament del Premi.

Més informació: