Article de Proyecto 451 (newsletter).

NFT

Us deixem un nou episodi del podcast de Bookwire més que interessant: NFT i Creatokia. En aquesta oportunitat, ens expliquen detalladament com comercialitzar NFT. Per això, compten amb Berry Kilb, Business Development Manager de Bookwire Alemanya, integrant del projecte Creatokia, el nou portal de venda de NFTs.

I per seguir amb el tema, compartim aquest article de CEDRO que ens ajuda a entendre quin és el veritable impacte dels NFTs en el dret d’autor:

  • En primer lloc, els NFT permeten que l’autor o el titular de drets pugui tenir una representació digital d’aquest títol de propietat sobre una obra (sigui aquesta o no digital) i que pugui transmetre-la digitalment, podent ser sempre identificat com l’autor o titular originari d’aquesta obra, ja que aquesta informació constarà a la blockchain on l’NFT s’ha “registrat” ​​o “encunyat”. A nivell de traçabilitat de l’obra i del respecte al dret d’atribució, aquest aspecte és fonamental.
  • En segon lloc, els NFT permeten la creació per part del titular d’un nombre controlat de còpies que es comercialitzaran tenint com a suport cadascuna d’elles un NFT. Aquesta funcionalitat és molt útil, per exemple, per a la comercialització tant d’obres d’art seriades com tiratges d’obres literàries.
  • En tercer lloc, en desenvolupar-se les transaccions sobre aquest NFT també dins de la blockchain (mitjançant els smartcontracts) tindrem en tot moment una traçabilitat de les transaccions realitzades i una automatització i execució automàtica de la remuneració o remuneracions degudes.

Sector editorial NFT

L’interès per al sector editorial sobre els NFT ja ha començat a despertar-se i veurem com augmenta en aquests propers anys. De fet, tenint en compte les característiques generals assenyalades anteriorment podem comprendre’n el gran atractiu (CEDRO, 2 minuts).

Finalment, els compartim un projecte molt interessant: Investigadors de la Universitat Tecnològica de Queensland (QUT) a Austràlia estan desenvolupant un sistema prototip basat en blockchain per a la gestió de drets digitals i la distribució de regalies. Aquest sistema podria activar micropagaments a través de contractes intel·ligents per a tots els professionals creatius involucrats en el procés d’escriptura i publicació d’una obra (Beincrypto, 4 minutos).

Més informació: