El termini per a la presentació de sol·licituds d’aquesta convocatòria ha finalitzat!

Adreçat a editors i agents internacionals. Del 13 al 17 de setembre de 2021

Enguany, l’Institut Ramon Llull organitza la 20a edició de la Fellowship adreçada a editors i agents internacionals durant la 39a edició de la Setmana del Llibre en Català. Com l’any passat, serà en format digital.

Us facilitem tota la informació perquè feu difusió entre els editors internacionals amb qui teniu interlocució habitual.

L’objectiu del programa és proporcionar als participants una perspectiva més profunda de la literatura catalana, així com crear xarxes entre editorials catalanes i internacionals i agències literàries. Des de 2007, més de 155 professionals de 32 països han participat en la Fellowship.

Institut Ramon LlullLa Fellowship ofereix una agenda personalitzada de reunions professionals de 30 minuts amb editors i agents catalans seleccionats d’acord amb els catàlegs i interessos dels participants. L’Institut Ramon Llull s’encarregarà d’organitzar les reunions que tindran lloc a la plataforma ZOOM. Seran un total aproximat de 30 reunions per cada participant internacional, que es dividiran en dos dies: els dies 14 i 15 pels editors de Ficció i els dies 16 i 17 pels de No Ficció i de Literatura Infantil i Juvenil.

El primer dia, el dilluns 13 de setembre, el programa ofereix trobades virtuals amb el personal de l’Institut Ramon Llull, breus càpsules sobre literatura catalana, el món editorial en català i visites virtuals a llibreries emblemàtiques i altres llocs culturals destacats.

La Fellowship s’organitza al voltant de la Setmana del Llibre en Català. Durant aquests dies, els editors, les llibreries i els bibliotecaris ocupen el Moll de la Fusta de Barcelona amb xerrades, tallers i activitats programades per fomentar els llibres en català.

Aquest any, l’Institut Ramon Llull convida 30 editors internacionals a participar en un dels programes personalitzats de la Fellowship centrats en la ficció literària, no ficció i la literatura infantil i juvenil. Per a optimitzar l’experiència, el programa inclou activitats comunes i iniciatives específiques relacionades amb cada àrea d’interès.

COM SOL·LICITAR LA BECA?

  1. Els ciutadans/nes estrangers/es sense residència fiscal a Espanya han de sol·licitar una acreditació (usuari i contrasenya) per tramitar amb l’Institut Ramon Llull.

L’Institut facilita, en un termini màxim de 72 hores, un usuari i contrasenya a la persona sol·licitant després de verificar la documentació que acrediti la seva identitat. S’ha de tenir en compte aquest termini en cas que es requereixi d’acreditació per realitzar qualsevol altre tràmit electrònic amb l’Institut. L’acreditació té una validesa de cinc anys a partir de la data de rebut del correu amb l’usuari i contrasenya.

Recordeu que heu de sol·licitar la vostra acreditació com a mínim 48 hores abans de la data límit de la sol·licitud.

  1. Ompliu i envieu el formularien línia a l’Institut Ramon Llull. La data límit per a la presentació de sol·licituds és el 20 de maig del 2021.

CRITERIS DE SELECCIÓ

Els criteris per seleccionar els candidats són: el país i el catàleg de l’editorial, els autors catalans publicats (no és necessari haver-ne publicat) i la justificació de la sol·licitud.

Els editors i agents seleccionats s’anunciaran abans del 26 de maig del 2021.

Més informació: