Aquesta segona resolució del SAB de l’any 2020, es regirà pel calendari següent:

15 de setembre-30 d’octubre: entrada de propostes a la web

5-14 de novembre: tria de biblioteques

24 de novembre: tramesa de la comanda als editors

25-26 de novembre: confirmació d’estocs disponibles per part dels editors a: sab.cultura@gencat.cat, indicant a l’assumpte del missatge CONFIRMACIÓ D’ESTOC. Preguem celeritat en la confirmació.

27 de novembre-15 de desembre: lliurament de les comandes a les centrals de biblioteques.

La facturació es podrà fer immediatament després de rebre el número d’expedient enviat per l’Oficina de Suport a la Industria Cultural (OSIC), encara que no s’hagi fet constar a la web la rebuda dels llibres per part de les centrals de biblioteques.

Important:

  • Es podran entrar títols publicats a partir de l’abril del 2020 i fins a final d’octubre. Aquesta vegada no s’admetran projectes editorials, que es podran entrar durant el mes de gener de l’any 2021.
  • En les circumstàncies actuals, de manera generalitzada, estem teletreballant i no tenim accés als llibres físics. Per tant, en aquesta ocasió, és indispensable que els editors pengin a la web un pdf. del llibre que presenten. Aquest pdf. s’ha d’annexar a la segona casella de la fitxa del llibre, immediatament després de la informació tècnica del llibre. En cas de tenir dificultats, es pot enviar el document per WeTransfer a cultura@gencat.cat, indicant a l’assumpte del missatge PDF + el títol del llibre. No es podran valorar els títols entrats sense aquesta informació.
  • No s’accepten comandes parcials.

Paral·lelament, 110 biblioteques participen en la 38a edició de la Setmana del Llibre en Català, on realitzaran compres de llibres per incorporar-los als seus catàlegs

BibliotequesEl Departament de Cultura ha aprovat una ampliació extraordinària d’un milió d’euros perquè les biblioteques públiques adquireixin novetats bibliogràfiques en català durant les propera setmanes. Aquests recursos es vehicularan mitjançant el programa del Sistema d’Adquisició Bibliotecària (SAB), que durant aquest any ja ha destinat 2,23 milions d’euros a aquest concepte. Així, el total que es destinarà aquest any suposa una inversió global de 3,23 milions d’euros per tal de donar suport al mercat editorial en català.

D’altra banda, 110 biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya assisteixen a la Setmana del Llibre en Català, que se celebra al Moll de la Fusta de la ciutat de Barcelona, per adquirir-hi monografies. Enguany, augmenta un 7,84 % el nombre de biblioteques assistents, que disposen d’una aplicació per a mòbils que els permetrà realitzar compres fins a un màxim de 500 euros en llibres i d’altres documents exposats.

La presència de les biblioteques públiques a la Setmana és possible gràcies a la col·laboració entre el Departament de Cultura, que finança 90 biblioteques en el marc del programa de suport a les biblioteques públiques que impulsa el Servei de Biblioteques, la Diputació de Barcelona, a partir de l’aportació de la Gerència del Serveis de Biblioteques a 14 biblioteques i a un seguit de patrocinis privats, gràcies a la col·laboració de la Fundació Obra Social La Caixa,  Fundació Antigues Caixes Catalanes – BBVA (FACC-BBVA) i Transloan, a 6 biblioteques públiques més.

La suma d’aquestes aportacions institucionals i de mecenatge privat permetrà que les biblioteques públiques destinin un total de 55.000 euros a la compra de novetats que s’exposaran aquests dies a la Setmana del Llibre en Català.

El programa de suport a la presència de les biblioteques públiques a fires del llibre de la Direcció General de Creació, Acció Territorial i Biblioteques del Departament de Cultura permetrà que durant 2020 un total de 285 biblioteques realitzin compres en algunes de les 15 fires incloses al programa.

Més informació: