Logo LlibretersL’Ajuntament ha publicat l’Anunci sobre la tramitació dels permisos de Sant Jordi. Es tracta de l’anunci públic, encara no s’han obert els terminis de presentació.

Cal saber que s’estableixen tres tipus d’espais per a la instal·lació d’una parada:

  • Espais lliures: disponibles per a tota la ciutadania i que estan fora dels espais representatius i dels reservats davant de comerços o establiments.
  • Espais vinculats a establiments: situats davant dels locals o comerços i reservats específicament per a aquest col·lectiu.
  • Espais representatius: restringits, a fi d’evitar l’excessiva concentració i fer-ne més amable l’ús, on tindran preferència les floristeries i les entitats socioculturals, de lleure, educatives i d’altres per a la venda de llibres. Podeu consultar la relació d’espais representatius delimitats enguany en el web barcelona.cat/parades-sant-jordi.

Atenció:

Enguany la tramitació telemàtica permet escollir en temps real la ubicació d’entre els espais lliures disponibles i obtenir de forma immediata el permís d’ocupació per a la instal·lació d’una parada de roses o de llibres.

Es pot fer la tramitació telemàtica de manera àgil i ràpida utilitzant idCAT Mòbil.

També s’accepta qualsevol certificat digital reconegut pel Consorci AOC.

Què podeu fer?

  • En el cas de permisos d’ocupació dels espais lliures: podeu escollir l’espai d’entre els emplaçaments disponibles i obtenir el permís d’ocupació per instal·lar una parada durant la Diada de Sant Jordi.
  • En el cas de permisos d’ocupació dels espais vinculats a establiments: podeu obtenir el permís d’ocupació, de l’espai específicament reservat davant del vostre local o comerç, per instal·lar una parada durant la Diada de Sant Jordi.
  • En el cas de permisos d’ocupació dels espais representatius: podeu escollir l’espai d’entre els emplaçaments disponibles dins els àmbits delimitats com a representatius i sol·licitar el permís d’ocupació per instal·lar una parada durant la Diada de Sant Jordi.

Com es fa el tràmit?

El formulari demanarà que us identifiqueu al Portal i que feu ús de la signatura electrònica per presentar la sol·licitud al registre telemàtic.

  1. Empleneu el formulari i confirmeu les dades.
  2. Seleccioneu l’emplaçament al mapa i confirmeu les dades.
    Només es pot tramitar un permís d’ocupació per persona física per això és molt important que us assegureu que heu seleccionat l’emplaçament desitjat atès que un cop sol·licitat o obtingut el permís no existeix l’opció de modificar-ne les dades o renunciar-hi.
  1. Envieu la sol·licitud i finalitzeu el tràmit.

I després…

En el cas de permisos d’ocupació dels espais lliures i dels espais vinculats a establiments, descarregueu el document del permís, on constarà l’emplaçament escollit, arxiu en format PDF que també rebreu en l’adreça de correu electrònic que proporcioneu en el formulari.

En el cas de permisos d’ocupació dels espais representatius, descarregueu el document del justificant de sol·licitud del permís, posteriorment els serveis tècnics del districte on es vol instal·lar la parada enviaran el permís d’ocupació, on constaran detallades les característiques de la parada a instal·lar, al correu electrònic de contacte facilitat.

Cal saber que :

  • El permís d’ocupació de la via pública ha d’estar disponible en tot moment a la parada, el podeu tenir imprès o bé mostrar l’arxiu des del vostre dispositiu electrònic atès que disposa d’un codi QR que en permet la identificació.
  • El permís només és vàlid pel dia 23 d’abril i la instal·lació de les parades no pot fer-se abans de les 7 del matí i han de retirar-se abans de les 23 hores del mateix dia.
  • El muntatge de la parada de venda de roses només permet ocupar l’espai amb una taula o mostrador, i en cap cas superant la superfície d’1 metre per 2 metres.
  • No s’autoritza la instal·lació d’elements auxiliars com pancartes, carpes, tendals, etc. Ni tampoc equips de megafonia, ni la connexió amb l’enllumenat i/o servei d’aigua públics. Qualsevol element que estigui subjectat als fanals, a l’arbrat o altres elements urbans serà retirat.
  • No es pot utilitzar element del mobiliari urbà (arbres, bancs, etc.) com a suport dels elements de la parada.
  • La parada de venda ha de respectar l’adreça que s’indica al permís, no ha de molestar als vianants ni interferir amb altres ocupacions autoritzades i ha de separar-se com a mínim de 0,80 metres de la vorada, per raons de seguretat envers al tràfic rodat o d’accés als vehicles aparcats, tant si l’apartament és en línia com en bateria.
  • No està permès situar-se davant de passos de vianants, guals, parades d’autobús, parades de tramvia, accessos al Metro ni d’edificis públics.
  • No està permesa la venda de roses a una distància inferior a 50 metres de radi d’un local de floristeria o quiosc de flors.
  • Únicament s’admet la venda de roses naturals, o bé fetes de manera artesanal, sempre respectant la icona de la flor típica de la Diada de Sant Jordi.
  • No s’admet la venda d’altres productes complementaris, encara que aquesta estiguin relacionats amb la Diada. Això inclou tot tipus d’artesania, bijuteria, roba, complements i similars, productes alimentaris (pa de Sant Jordi), regals, etc. Tampoc s’admet la publicitat comercial.

Documentació:

  • No cal aportar documentació.

Terminis:

  • Publicació de la convocatòria: 1 de febrer de 2020.
  • Presentació de sol·licituds de permís d’ocupació dels espais vinculats a establiments i dels espais representatius: de les 15.00 hores del 13 de febrer fins a les 15.00 hores del 28 de febrer.
  • Presentació de sol·licituds de permís d’ocupació dels espais lliures: de les 15.00 hores del 2 de març fins a les 15.00 hores del 2 d’abril.

Tota la info AQUÍ