La Delegada del Govern a Catalunya, Excma. Sra. Teresa Cunillera i Mestres, es complau a convidar-vos a l’acte L’estadant del Palau Montaner i el seu llegat editorial a partir de la tesi de Laura Bellver Poissenot La Editorial Montaner y Simón (1868-1981). El esplendor del libro industrial ilustrado (1868-1922), que tindrà lloc el proper dimarts dia 28 de gener de 2020 a les 19:00 hores, a la seu de la Delegació del Govern a Catalunya. Places limitades. Cal inscripció prèvia al correu: direccion_aff.barcelona@correo.gob.es, fent-hi costar el nom complet i el DNI.

El primer estadant del Palau Montaner va ser uns dels dos fundadors de l’editorial Montaner y Simón. Des de 1868 i al llarg del segle XX, la casa editorial d’aquests socis va ser considerada una de les grans empreses culturals de Barcelona. En aquesta presentació ens centrarem en els primers cinquanta anys, els de l’esplendor, durant els quals va publicar obres monumentals, científiques, historiogràfiques i de literatura clàssica universal. Són obres que, com els mateixos editors explicaven, estaven “profusament il·lustrades” i anaven adreçades a un públic burgès que llegia en castellà. En traurem l’entrellat de la trajectòria artística, sobretot pel que fa al disseny i a la il·lustració, ben afavorits pels avanços tècnics i els sistemes d’impressió de les Arts Gràfiques més punteres del moment.

Laura Bellver Poissenot és professora de Disseny Gràfic a l’ESDA Llotja on imparteix docència a Tipografia i a Tècniques Gràfiques Industrials. És Doctora en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona amb la tesi La editorial Montaner y Simón (1868-1981). El esplendor del libro industrial ilustrado (1868-1922).

Invitació L’estadant del Palau Montaner: