Article publicat a La Llança el 15 d’octubre del 2019. Fes clic per veure l’article original

Raimon Portell i Rifà ha estat nomenat premi nacional de Literatura Infantil i Juvenil del 2019, segons ha informat el Ministeri de Cultura. En concret, el jurat ha guardonat l’obra ‘Camins d’aigua‘. La distinció està dotada amb 20.000 euros i, segons els membres del jurat, s’ha distingit la “capacitat per arrossegar el lector en un torrent d’aventures narrades amb bon pols literari”. Raimon Portell (Barcelona, 1963) ha estudiat filologia, ha exercit l’ensenyança i es dedica a l’escriptura. Ha col·laborat amb les revistes ‘El Mundo de los Pirineos’, ‘Viajes National Geographic’, ‘Descobrir Cuina’ i ‘Sàpiens’, entre d’altres, així com amb alguns diaris. Ha estat director de la revista ‘Descobrir Catalunya’ i cap de redacció d”Infància’ i d”Altaïr’.

Portell és autor dels assaigs ‘Els mestres de la República’, ‘Els mestres de la República en imatges’ i ‘Marta Mata, el camí de l’escola’. Ha publicat també els llibres de viatges ‘Una cançó de Cap Verd’, ‘L’ombra de Venècia’ i ‘El somni del jaguar’.

També ha escrit els llibres ‘Vull una corona!’, premí de la crítica Serra d’Or del 2005, i la trilogia ‘La llum d’Artús’. El segon volum, ‘Camins d’aigua’, ha rebut el Premi Llibreter del 2019 en la literatura catalana infantil i juvenil.

Si vols llegir l’article sencer clica aquí