Sala01Hi haurà tercera edició del Fòrum Edita Barcelona, i serà els dies 4, 5 i 6 de juliol de 2018. Així ho van anunciar els organitzadors el passat divendres 7, en la jornada de clausura d’una cita que, en la seva segona convocatòria, va superar les dades de la primera edició. Van participar més de 330 persones i va haver una àmplia cobertura en mitjans de comunicació (tant premsa, com ràdio, TV i digitals) per fer-se ressò de les paraules i opinions de 43 ponents, de caràcter nacional i internacional, participants a les 14 sessions i taules rodones programades durant els tres del certamen.

No exagerava el periodista cultural i codirector del Fòrum Edita Barcelona, Sergio Vila-Sanjuán, quan, en anunciar la tercera edició del Fòrum en l’acte de clausura, deia que “hem creat un horitzó d’expectatives positives que poden ser útils a tot l’ecosistema, i hem tingut una visió internacional per conèixer altres experiències…Esperem que aviat el Fòrum Edita sigui una jove tradició a Barcelona”.

14 sessions per imaginar el món de l’edició a l’any 2030

Eduardo MendozaEl Fòrum Edita d’enguany va fixar la mirada en l’any 2030. “Com serà el món del llibre d’aquí a tres lustres? Què i com llegirà el públic infantil? Què aportaran a la lectura les noves tecnologies? Quines seran les tendències en el camp de la ficció? S’haurà detingut la pirateria? Què oferiran les llibreries? En què es diferenciaran el mercat europeu del nord-americà i el llatinoamericà?“, deia el programa oficial.

Durant tres dies es va fer un repàs a aquestes i altres qüestions de prospectiva del sector, a càrrec de figures de primera línia de l’edició i el món del llibre internacional, i amb la intervenció, també, d’importants escriptors com el recent Premi Cervantes Eduardo Mendoza, que va obrir les sessions dimecres 5 amb un brillant discurs inaugural, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, on va repassar amb anècdotes tenyides pel seu humor característic, la (bona) relació que al llarg de la carrera ha mantingut amb els seus editors, tant nacionals com internacionals.

Fòrum Edita Barcelona 2017A banda de les reflexions de futur i la mirada cap al 2030, el Fòrum d’enguany va girar també sobre dos eixos més:  l’àmbit hispanoamericà, i la revolució tecnològica que està vivint el sector.

Les sessions, com a la primera edició, es van dur a terme a la seu del campus Balmes de la Universitat Pompeu Fabra, al carrer de Balmes 132-134 de la Ciutat Comtal, conduïdes pel periodista i escriptor Toni Iturbe.

El Fòrum Edita, organitzat pel Gremi d’Editors de Catalunya i per la Universitat Pompeu Fabra a través del seu Màster en Edició de la UPF Barcelona School of Management, compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, CEDRO, el Departament de Cultura de la Generalitat, el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte i la Federación de Gremios de Editores de España. L’esdeveniment va ser co-dirigit per Javier Aparicio Maydeu, Patrici Tixis Padrosa i Sergio Vila-Sanjuán.

 

Notícies relacionades:

Més informació: