PublicacionsUs relacionem les darreres publicacions rebudes al Gremi, i que hem digitalitzat perquè les pugueu consultar on-line. Cliqueu sobre el títol de cadascuna per accedir-hi.

Estudi sobre hàbits de lectura i compra de llibres a Catalunya 2016

S’ha presentat l’estudi sobre hàbits de lectura i compra de llibres a Catalunya corresponent a 2016, elaborat per Conecta Research and Consulting, S.L. per encàrrec de l’Institut Català de les Empreses Culturals on destaca que la lectura creix, menys entre els joves, i que el 27% de la població té el català com la seva llengua de lectura més habitual.

El sector del libro en España. Juny 2017

Publicació anual de Observatorio de la Lectura y el Libro del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports. Aquest informe recopila, analitza i compara les dades més rellevants sobre el llibre i la lectura a Espanya (estadístiques, enquestes i informes relatius a la producció, comercialització i lectura de llibres).

Estudi NIELSEN sobre metadades

Informe en castellà dels resultats de l’estudi elaborat per Nielsen Book per al Regne Unit i USA sobre la importància de les metadades per al descobriment i venda de llibres.

Memòria econòmica de Catalunya 2016

Publicació anual del Consell General de Cambres de Catalunya que aquest any s’ha dedicat monogràficament a analitzar la Indústria 4.0 a Catalunya.

Informe estadístic sobre Traduccions Literàries Espanya-Regne Unit 2017

Document elaborat per l’ICEX i l’Oficina Econòmica i Comercial de l’Ambaixada d’Espanya a Londres amb data juny de 2017 (12 pàgines).

Bibliografia selectiva de novetats núm. 110 (juny 2017)

Publicació periòdica del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura que té com a objectiu facilitar la gestió dels fons de les biblioteques públiques i reforçar el paper de la prescripció lectora dels serveis bibliotecaris. Aquest número indica amb el logotip d’eBiblioCat les referències bibliogràfiques dels llibres que estan disponibles al servei de préstec digital.

Butlletí de novetats de la Biblioteca Central

Número 251 (abril-maig 2017). Publicació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Més informació: