• Un nou any de rècord: rècord de segells editorials, rècord de llibreries, rècord de novetats
  • La saga Millennium a La Setmana: David Lagercrantz convidat especial de La Setmana
  • La Ràdio de La Setmana: una nova manera de presentar llibres

La Setmana del Llibre 2019Consolidada ja com un dels esdeveniments culturals més importants del país (per projecció, volum de negoci, participants, assistents, difusió…), La Setmana vol continuar sent un estímul i servir a la promoció de la lectura de llibres en català, contribuint així al creixement del nombre de lectors en la nostra llengua i col·laborar en la construcció d’un país molt més culte, més lliure.

La Setmana és el lloc de trobada dels lectors, un espai privilegiat per mostrar la riquesa i la diversitat de l’edició, on es poden fer descobertes, compartir converses i tenir a l’abast tant les novetats com els llibres de fons.

La Setmana ofereix, en un sol espai, en 1.750 metres quadrats i durant 10 dies, l’oferta de llibres i de publicacions en català més gran de la història a l’abast de tothom.

La Setmana és el gran aparador de la producció editorial en català.

La Setmana és passió per la lectura i per la cultura en català.

37a edició La Setmana

  • ✓  219 expositors repartits en 62 mòduls; un 7,5% més d’expositors, en relació a l’edició del 2018.
  • ✓  El cartell de La Setmana.
  • ✓  260 novetats editorials, desenes de milers de títols de fons i 500 capçaleres de revistes i premsa comarcal i de proximitat presents a La Setmana.
  • ✓  Per tercer any el Making Catalan Literature Travel for Internacional Publishers and Agents se celebrarà dins del marc de La Setmana gràcies a la col·laboració amb l’Institut Ramon Llull.
    ✓  Els distribuïdors i agents culturals Margrit Lömker i Oriol Serrano, 23è Premi Trajectòria.
  • ✓  Ignasi Aballí artista col·laborador de la 37a edició de La Setmana.
  • ✓  Premi Especial La Setmana a la revista Cavall Fort.
  • ✓  La Setmana aposta decididament, per segon any, per la creació de nous lectors: La Primera Biblioteca Personal.
  • ✓  Les activitats de La Setmana, 270 activitats, 60 de les quals adreçades al públic familiar i 13 al públic jove, a més de 250 signatures i 12 itineraris literaris.
  • ✓  L’escriptor David Lagercrantz convidat especial de La Setmana.
  • ✓  Celebrem La Nit de La Setmana.
  •  La Setmana compromesa contra la violència de gènere.
  • ✓  La Setmana present als aparadors de les llibreries de tot el país: nova edició del Concurs d’aparadors.
  • ✓  Les biblioteques omplen les seves prestatgeries a La Setmana.

La participació

La Setmana és l’espai amb més concentració de llibres i de publicacions en català.

Les dades d’aquest any són:

62 mòduls.
219 expositors entre segells editorials, llibreries i institucions. El detall dels expositors és: 188 segells editorials, 16 llibreries, 1 distribuïdora i 13 institucions.
✓ Un any més iQUIOSC.cat participa en La Setmana amb un espai de 100 m2 amb una mostra de 500 capçaleres de revistes i premsa comarcal i de proximitat.

L’Institut Ramon Llull dedicarà un mòdul a la venda, en exclusiva, de llibres d’autors catalans traduïts a altres llengües entre les quals destaquen cinc llengües europees: castellà, francès, anglès, italià i alemany. A més s’exposaran exemplars de traduccions de literatura en català a altres llengües de tot el món. Aquest mòdul estarà gestionant per la Llibreria Jaimes.

Andorra, la Catalunya Nord, les Illes Balears i València també són presents a La Setmana amb la participació del Ministeri de Cultura del Govern Andorrà, l’Associació del Llibre del Pirineu, l’Associació d’Editors d’Andorra, l’Institut d’Estudis Andorrans, l’Associació d’Editors del País Valencià, el Gremi d’Editors de les Illes Balears i l’Institut d’Estudis Baleàrics. Tots ells tindran una presència molt destacada durant La Setmana.

L’any 2018 es va produir un increment d’expositors d’un 25,2% i en aquesta edició encara s’ha incrementat un 7,5% més.

Captura de pantalla 2019-07-17 a las 19.45.51El cartell de La Setmana

Fruit de l’acord entre La Setmana i Elisava, Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, el cartell de la 37a edició de La Setmana és el resultat d’un concurs entre tots els alumnes del Grau de disseny.

Per poder dur a terme el seguiment dels treballs dels alumnes candidats, des d’Elisava es va organitzar un workshop amb el professor del centre, Quim Moreno.

Un jurat format per membres de la Comissió Organitzadora de La Setmana i de l’equip docent d’Elisava va triar cartell guanyador l’obra de l’estudiant Sergio Conches. L’acte en el qual es va fer públic el veredicte del jurat es va celebrar a l’escola Elisava, el dia 25 de febrer de 2019, amb la presència de tots els participants, tots els membres del Jurat i la direcció d’Elisava.

El premi ha consistit en una dotació econòmica de 500 € per a Sergio Conches i lots de llibres per a tots els finalistes.

La resta de finalistes han estat els estudiants Jordi Cortés, Sarah Molano i Oriol Corsà.

A partir del disseny de Sergio Conches, l’equip de disseny de La Setmana n’ha fet les aplicacions.

Les editorials presenten les novetats de la tardor

La Setmana és el gran escenari per a la presentació oficial de la programació literària, en català, de la tardor. Les editorials aprofiten el marc de La Setmana per avançar les seves publicacions i presentar-les als lectors. Aquest setembre són més de 260 les novetats (un 21% de les quals son de literatura infantil i juvenil) en català que arribaran a les llibreries durant la celebració de La Setmana.

Algunes de les novetats que es presentaran i tindran espai a La Setmana 2019, entre moltes altres, són:

✓ La sarbatana, Isabel-Clara Simó (Alrevés)
✓ L’esqueix de carn, Philippe Lançon (Angle)
✓ Follem? Bel Olid (Bridge)
✓ Escapada rebel cap a la llibertat, William McLellan (Comanegra) ✓ Paraules que tu entendràs, Xavier Bosch (Columna)
✓ Sempre han parlat per nosaltres, Najat El Hachmi (Edicions 62)
✓ ¡Ha llegado España! La política del franquisme a Catalunya (1938-1977) Martí Marín (Eumo) ✓ Les set vides d’un gat rus, Joan Daniel Bezsonof (L’Avenç)
✓ La paraula i el cant, Jordi Pàmias (Lleonard Muntaner Editor)
✓ Un afer massa familiar, Rosa Ribas (Capital Books)
✓ Bones confitures, Jordi Masó (Ténemos Edicions)
✓ Un cor massa gran, Eider Rodriguez (Periscopi)
✓ L’esperit del temps, Martí Domínguez (Proa)
✓ La Martina va al cau, Guillem Terribas (Estrella Polar)
✓ L’abisme, Carla Gracia (Univers)
✓ Gainsbourg i Dalí, moi non plus, Pere Francesch Rom (Edicions Cal·lígraf)
✓ Homenatge als caiguts, Albert Sanchez Piñol (Rosa dels Vents)
✓ Els vius, Joan Santanach (Meteora)
✓ Senyals i símbols, Vlasímir Nabókov (Godall)
✓ Aventura Total. El secret del professor, Òscar Julve i Jaume Copons (Beascoa)
✓ Jugar-s’hi la vida, Màrius Serra (Amsterdam Llibres)
✓ La noia que va viure dues vegades, David Lagercrantz (Columna)

Making Catalan Literature Travel for Internacional Publishers and Agents

L’Institut Ramon Llull organitza de forma anual una visita d’editors i agents literaris estrangers a Catalunya amb l’objectiu de presentar-los la literatura catalana de manera directa i personalitzada, fomentant també els lligams entre aquests i les agències literàries, les editorials catalanes, els escriptors, els il·lustradors, els traductors i els periodistes del sector.

Aquest serà el tercer any que el Making Catalan Literature Travel for Internacional Publishers and Agents se celebrarà dins del marc de La Setmana, seguint la línia oberta ja fa dos anys per arribar a configurar un Saló del Llibre que, sense que La Setmana perdi la seva essència de fira i festival de la cultura, pretén internacionalitzar l’edició en català i professionalitzar la gran cita anual.

Aquesta suma d’esforços, de l’Institut Ramon Llull i La Setmana, ja ha demostrat que és un gran aparador per mostrar múscul editorial i permetre que els 18 editors i agents literaris internacionals participants en la missió copsin la vitalitat de la indústria del llibre en català i gaudeixin dels atractius de La Setmana mentre es troben amb professionals del sector.

De la mà de l’Institut Ramon Llull, ens visitaran 18 editors (10 especialitzats en ficció literària i 8 en literatura infantil i juvenil) de 16 països i es reuniran amb 49 agències i editorials catalanes i amb l’Institut d’Estudis Baleàrics, i les associacions d’il·lustradors APIC i Il·lustra. Les reunions, 420 en total (197 de LIJ i 223 de ficció literària), amb els editors i les agències literàries tindran lloc del 10 al 13 de setembre al COAC.

Més enllà de les reunions amb les agències i editorials catalanes, els editors estrangers participaran a cinc xerrades, dues sobre el sector editorial en català; dues sobre la literatura catalana i una sobre els clàssics. També visitaran una escola d’il·lustració i algunes llibreries.

23è Premi Trajectòria

El Premi Trajectòria des del 1997 es lliura anualment a un professional vinculat al món de la cultura catalana que hagi destacat en la seva divulgació.

Els guanyadors d’aquesta edició, Margrit Lömker i Oriol Serrano, han estat reconeguts pel seu compromís empresarial i personal amb el món del llibre.

Els membres del jurat van decidir atorgar Premi Trajectòria 2019 a Margrit Lomker i Oriol Serrano: “pels seus més de 50 anys de tasca enfront de la distribuïdora Les Punxes, modèlica per la seva innovació i compromís empresarial i personal amb el món del llibre, d’on són baula essencial.”

Margrit Lömker Suhr (1943, Bremen). L’any 1962 va venir a estudiar a Barcelona i l’any 1965 es va casar amb Felipe Palma Claudín.

L’any 1972, Felipe Palma Claudín i el seu amic Oriol Serrano es van fer càrrec de Les Punxes Distribuïdora, empresa fundada el 1968 per José Ferre a la llibreria situada en l’edifici de les Punxes. Margrit Lömker va col·laborar en l’empresa des del principi. L’any 1982, després del decés del seu marit, Margrit va heretar el 50% de les participacions socials de l’empresa, i des d’aquell moment va passar a dirigir l’empresa, conjuntament amb l’Oriol Serrano. La seva principal tasca a Les Punxes ha estat la formació i control de la xarxa de vendes arreu de tot el territori nacional. L’any 2013 va començar a reduir gradualment la seva activitat en l’empresa.

Oriol Serrano (Barcelona, 1941). A setze anys va començar a treballar a l’editorial Vergara. La seva primera feina va ser al departament d’administració, i en tornar de la mili es va incorporar, per petició pròpia, al departament de llibreries. Anys més tard, i com freelance, va començar a distribuir el fons de diverses editorials; en aquell moment va fer el servei de novetat de Cien años de soledad de García Márquez. Poc després es va incorporar a l’editorial Destino on va treballar durant 12 anys, feina que va simultaniejar amb un incipient projecte nascut el 1968: Les Punxes Distribuïdora. Finalment i després del traspàs del seu soci i amic, Felip Palma, va deixar Destino i al costat de Margrit Lömker es va dedicar, en cos i ànima a Les Punxes Distribuïdora.

L’acte de lliurament se celebrarà el dijous 12 de setembre a 2/4 de 8 del vespre.

✓ Ignasi Aballí, artista col·laborador

Fa quatre anys, amb motiu de la celebració del 20è aniversari del Premi Trajectòria, es va voler iniciar la col·laboració entre un artista i La Setmana. En l’edició del 2016 va ser Jaume Plensa, reconegut artista i escultor català, que va cedir un dibuix digital; en l’edició del 2017, qui va cedir la seva obra va ser Joan- Pere Viladecans; el 2018, el pintor i escenògraf Frederic Amat. En aquesta edició ha estat Ignasi Aballí qui ha cedit la seva obra als guanyadors del 23è Premi Trajectòria, Margrit Lömker i Oriol Serrano.

D’aquesta obra només ha quatre originals: el que es lliurarà als guardonats amb el Premi Trajectòria, el que es lliurarà a Cavall Fort, Premi Especial La Setmana, un que quedarà exposat a EDITORS.CAT i un quart en poder d’Ignasi Aballí.

Captura de pantalla 2019-07-17 a las 19.51.28Ignasi Aballí (Barcelona, 1958) va estudiar Belles Arts a Barcelona i es va llicenciar el 1981. La seva obra s’ha exposat a centres com ara el Drawing Center (Nova York), Le Printemps de Septembre (Tolosa) i la Biennal de Venecia del 2007. Aballí també ha exposat al Museu Serralves (Porto), Ikon Gallery (Birmingham) i ZKM (Karlsruhe, Alemanya). La seva obra, des de finals dels anys vuitanta, es desenvolupa entorn de dues línies de pràctica aparentment contradictòries. D’una banda, la reflexió que porta a terme als inicis de la seva carrera, sobre l’activitat mínima, el gest minúscul i la modificació més imperceptible l’acosten al corrent antiformalista, que comparteix amb els seus companys de generació. D’altra banda, el conreu de la ficció com a material i com a localització de la seva feina l’emparenten amb aquells que, a finals dels vuitanta, van fer aparèixer el cinema i el vídeo en el centre de l’escena artística. L’obra d’Aballí beu de l’excés d’imatges i sembla buscar el negatiu de l’augment quantitatiu i interessar-se per la intensitat del contingut: «fer més amb menys».

Tots aquells que vulguin tenir una reproducció d’aquesta obra la podran trobar a La Setmana a les tradicionals bosses i punts de llibre

Captura de pantalla 2019-07-17 a las 19.52.26Podeu consultar el palmarès del Premi Trajectòria i els artistes col·laboradors dels anys anteriors al web de La Setmana

Premi Especial La Setmana

La Comissió Organitzadora de La Setmana, ha decidit donar aquest any un “Premi Especial La Setmana” per tal de poder reconèixer la tasca en favor de la llengua catalana i el foment de la lectura d’institucions, publicacions, agrupacions i altres entitats que per la seva idiosincràsia no podien rebre el Premi Trajectòria. Aquest Premi només s’atorgarà els anys que la Comissió ho cregui convenient.

El “Premi Especial La Setmana” ha estat atorgat a la revista Cavall Fort per la seva tasca ininterrompuda al llarg de 58 anys de treball a favor del foment de la lectura, de la defensa del català i la consciència de país.

Cavall Fort va néixer el desembre de 1961 fruit de l’esforç d’un grup de persones de procedències diverses unides per una preocupació comuna: trobar una manera perquè els infants poguessin aprendre a llegir i a escriure en català. Aquesta preocupació va marcar el format i el contingut de la revista: des de la decisió d’incloure-hi pàgines de còmic per a estimular l’interès del lector, fins a la tria del model de llengua, que havia de ser rigorós i, al mateix temps, viu i planer.

Per a poder tirar endavant la revista, els seus creadors van buscar el suport dels bisbats de Vic, Girona i Solsona, que hi van donar cobertura legal en una època en què impulsar una publicació en català era, a més d’una quimera, una gosadia per al règim. Cavall Fort de seguida va arrelar en famílies i col·lectius culturals i cívics amb consciència de país.

El primer director de la revista fou Josep Tremoleda (1932-1999), un dels fundadors i principals impulsors de la revista. El mes de març de 1979 el va substituir en aquest càrrec Albert Jané, vinculat a la revista des de l’any 1963. Des del gener de 1998 la directora és Mercè Canela.

La relació de col·laboradors literaris, gràfics i especialistes és molt extensa i impossible de detallar. Totes, o gairebé, primeres plomes hi han col·laborat, així com grans ninotaires de totes les èpoques.

L’acte de lliurament se celebrarà el dissabte 14 de setembre a 2/4 de 7 de la tarda.

La Primera Biblioteca Personal

Després de la gran acollida en la passada edició, aquest any tornem a disposar de la Primera Biblioteca Personal gràcies al suport de Romanyà Valls.

Captura de pantalla 2019-07-17 a las 19.54.47Són molts els reptes i els objectius de La Setmana però un dels principals és la creació de nous lectors. Per aconseguir-ho és molt important que els més petits tinguin, complementàriament a les biblioteques escolars, també els llibres a casa, al seu abast, i que puguin atresorar els primers llibres que llegeixin.

Som el que hem llegit, la nostra biblioteca és la nostra biografia!

Durant els 10 dies de La Setmana, tots aquells que comprin llibres per un valor de 50 € podran endur- se a casa la Primera Biblioteca Personal (fins a esgotar existències).

Romanyà Valls participa en aquesta iniciativa perquè estimem la llengua catalana i l’hàbit de llegir. Si els més petits s’emocionen amb la lectura, segur que seran més creatius. Llegir els farà més rics de paraules i coneixement, fantasia, pensament, tolerància i, segur, més lliures.” Elisenda Romanyà Pujol.

Les activitats

Les activitats són una part central de La Setmana. En l’edició del 2019 s’han programat prop de 270 activitats, d’aquestes, 60 estan adreçades als més petits i 13 al públic jove.

Les activitats es desenvoluparan en els 3 escenaris exteriors que es troben dins el recinte de La Setmana, a l’auditori del COAC i al Casal del Metge.

En aquesta edició donarem un aire nou a les activitats amb un nexe comú com a eix central: La Ràdio de La Setmana.

Ràdio La SetmanaEls escenaris es converteixen en un set de ràdio, amb una escenografia que simula un estudi radiofònic per fer entrevistes i un locutor que farà de fil conductor de les presentacions, fent-les així més àgils i dinàmiques. La música també acompanyarà totes les activitats que es desenvolupin a La Ràdio de La Setmana.

Per altra banda, i per dotar de més sentit totes les activitats que s’han programat, en aquesta edició la Comissió Organitzadora de La Setmana va crear una comissió, formada per agents i periodistes culturals, i els va encarregar destriar de totes les propostes rebudes per part dels expositors, col·laboradors i patrocinadors, les activitats que finalment s’han programat. També dotar de més sentit totes les agrupacions temàtiques i generar blocs d’interès.

Com a novetat d’aquesta edició, als dos escenaris principals comptarem amb dues pantalles on es projectarà la informació de cada activitat, vídeos o imatges relacionades amb els llibres que es presentin i l’agenda del dia.

✓ Convidat Especial

Durant La Setmana ens visiten autors internacionals que presenten les seves últimes novetats editades en català. En l’edició de l’any 2017 es va crear la figura del “convidat especial de La Setmana”. El primer convidat va ser Paul Auster; en l’edició del 2018 ens va visitar l’escriptora i il·lustradora Sarah Andersen; en aquesta edició el convidat especial és David Lagercrantz.

David Lagercrantz presentarà La noia que va viure dues vegades el dia 7 de setembre, a les 7 de la tarda, a la sala d’actes del COAC.

David Lagercrantz (Suècia, 1962), escriptor i periodista, va debutar amb un llibre sobre l’aventurer suec Göran Kropp i la seva conquesta de l’Everest. És l’autor d’un dels llibres de més èxit de la història recent de Suècia, la biografia de Zlatan Ibrahimović, Jo sóc Zlatan Ibrahimovic, que va optar al prestigiós premi August. També és autor de la novel·la inspirada en el geni matemàtic i precursor de la informàtica Alan Turing L’enigma Turing.

Va ser escollit per continuar l’aclamada sèrie Millennium, i la quarta entrega, El que no et mata et fa més fort, es va convertir en un best-seller internacional en publicar-se en més de 40 països i vendre més de sis milions d’exemplars a tot el món. Publicada a més de 50 països i amb més de 86 milions de lectors arreu del món, la sèrie Millennium, que va arrencar amb Els homes que no estimaven les dones, La noia que somiava amb un llumí i un bidó de gasolina i La reina al palau dels corrents d’aire, escrita per Stieg Larsson, s’ha convertit en un dels fenòmens literaris més importants de tots els temps, La noia que va viure dues vegades, de David Lagercrantz, és la cinquena entrega de la sèrie.

✓ Programació per a públic adult

En aquesta edició s’ha volgut treballar, molt especialment, pels joves. Totes les activitats orientades a aquest públic s’han condensat en un matí jove, que pretén constituir-se com una trobada anual de tots els lectors i lectores juvenils. Els joves són un col·lectiu que es reivindica fent-se visible a les xarxes i als mitjans i buscant espais i propostes personalitzades, que responguin a les seves inquietuds.

De la programació per a públic adult també cal destacar que un gran nombre de les activitats (presentacions, xerrades, debats…) no són de literatura i/o narrativa; l’assaig, el pensament, la història, els clàssics o la poesia, també tenen el seu espai.

Captura de pantalla 2019-07-17 a las 19.58.57La segmentació de les activitats per al públic adult és:

  • Parlem de Llibres: Tardes temàtiques de presentacions a càrrec de periodistes, experts i/o dels autors dels llibres. Aquest any parlarem: d’història de Catalunya, de contes, de feixisme, de feminisme, de ficcions, de música, de la Guerra Civil i de postguerra, de pensament, de traducció i del procés.
  • Fem una copa amb… Un periodista cultural conversarà amb diferents autors. Els autors que hi participaran són: Ferran Torrent, Jordi Lara, Marc Pastor, Irene Solà, Toni Sala, Mireia Sallarès, i un “Fem una copa amb…” amb diversos autors i editors de Quaderns Crema.
  • El dia de… El dia de les revistes i la premsa en català; El dia de les Biblioteques, El dia de l’Ensenyament, El dia de la Collita Valenciana i el Dia dels Pirineus.
  • El matí de… Matí del Lleure, el Matí de la Il·lustració, el Matí Jove i el Matí Negre.
  • La tarda de… Tarda Negra, Tarda de Clàssics i la Tarda del Foment de la Lectura.
  • Vespres de poesia i música… Cada vespre ens acomiadarem amb un petit recital de poesia.

Celebrem! Durant La Setmana, celebrarem els aniversaris de Club Editor (60 anys); Quaderns Crema (40 anys); Combel Editorial (30 anys); Alrevés (10 anys) i Mosaic Llibres (5 anys).

Commemoracions: A La Setmana també dedicarem un espai a diverses commemoracions. La Institució de les Lletres Catalanes i l’Editorial Empúries organitzen actes en torn la figura de Teresa Pàmies; també la Institució de les Lletres Catalanes organitza un acte sobre la figura de Joan Brossa; la Universitat de Barcelona dedicarà un espai als 10 anys de la mort de Ricard Salvat, i La Setmana ha organitzat un acte en record de Robert Saladrigas, recentment traspassat.

Premis literaris: La Setmana acull el lliurament i la presentació de diversos premis literaris.

✓ Premi Núvol de Contes
✓ Premi Aurora Díaz Plaja
✓ Premi Illa dels Llibres
✓ Premi Coca-Cola de Relat Breu
✓ Premi Vila de Martorell
✓ Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica

De passeig: itineraris Literaris. Per tal de difondre els nombrosos espais de la Barcelona literària, La Setmana organitza 12 itineraris literaris a proposta dels expositors per redescobrir la ciutat a través dels seus llibres i escriptors.

✓ Programació pels lectors més petits

La Setmana inclou moltes activitats infantils i familiars. S’han organitzat 60 actuacions, entre espectacles i contacontes, diferents tallers, les matinals festives, l’hora del Conte i moltes més activitats.

La literatura infanti i juvenil no és només el bressol dels lectors del futur, és la literatura de present dels lectors més petits i un dels músculs de la indústria i la cultura de casa nostra. Un any més, la LIJ tindrà una presència destacada a La Setmana, tant en la programació d’activitats com en les publicacions que ompliran les casetes de llibreries i editorials.

I de la mateixa manera que el format ràdio anirà donant continuïtat i unitat a la programació als escenaris dels adults, l’escenari familiar incorpora també la figura d’Eva Cartanyà com a animadora de l’espai i presentadora de tots els espectacles i tallers. Una proposta de Biblioteques de Barcelona que ens ajudarà a acompanyar millor tant a les famílies com als professionals que ofereixen propostes en aquest escenari.

Per tal de facilitar que totes aquestes obres trobin els seus lectors/es i que la visita de La Setmana sigui el més interessant possible per a expositors i visitants, enguany la programació familiar incorpora una classificació de totes les activitats en tres etapes lectores: primers lectors, lectors mitjans i grans lectors.

Tot i que són les activitats per als petits les més nombroses, ja que és en aquestes primeres edats quan l’experiència de lectura compartida en l’àmbit de la família és més important, s’ha vetllat per tal de tenir cura també dels lectors dels 8 als 12 anys. Una franja en la qual es consoliden les competències lectores i en la qual la prescripció i la dimensió lúdica de la lectura no es poden perdre si pretenem que els infants puguin continuar avançant com a lectors de textos cada vegada més complexos.

També hi haurà La petita llibreria, un espai on els més petits podran llegir els seus llibres preferits i estar al dia de les últimes publicacions. Tot plegat amb la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Biblioteques de Barcelona i de l’Obra Social “La Caixa”.

✓ Les firmes dels autors
Durant tota La Setmana, un total de 250 autors passaran per les diferents casetes dels expositors i a peu dels escenaris per signar els seus llibres.

✓ Rodes de Premsa
Durant La Setmana es faran rodes de premsa convocades per expositors, col·laboradors i entitats diverses, que seran informades puntualment.

La Nit de La Setmana

Per segon any celebrarem La Nit de La Setmana amb un seguit de propostes de literatura i música.

Algunes de les accions de La Nit de La Setmana seran:

  • Més que Música: trobades per conèixer de més a prop, i amb temes en acústic, alguns dels artistes del moment i els seus últims treballs. La sessió estarà protagonitzada per creadors que conjuguen vessants musicals amb promiscuïtats literàries.
  • Poetry Slam: Poesia per a tots els públics recitada per Salva Soler a les escales de l’avinguda de la Catedral. Salva Soler convidarà a tots els assistents que ho desitgin a participar-hi a micròfon obert.
  • Veus Literàries: Presentacions de llibres
  • La Nit dels Autors: signatures d’autors a les casetes dels expositors.

La Nit de La Setmana és una activitat organitzada pel Club Tr3sc amb la col·laboració d’AELC.

La Nit de La Setmana se celebrarà el dia 7 de setembre de les 9 del vespre fins a les 12 de la nit.

Trobareu tota la informació sobre aquests actes, itineraris, trobades… a la pàgina web de La Setmana!

La Setmana Compromesa

Com cada any, La Setmana i tots els implicats en la seva organització (Comissió Organitzadora, expositors, institucions, col·laboradors, patrocinadors, treballadors…), volen mostrar el seu compromís social.

L’any 2015 es va organitzar, de la mà de la Creu Roja, la “Prestatgeria solidària” i es van recollir llibres per als col·lectius més vulnerables. L’any 2016 es va fer públic el manifest “La cultura escrita amb els refugiats”. En l’edició del 2017, conjuntament amb FundiPau (Fundació per la Pau), es van organitzar diferents actes i xerrades a favor de la Cultura de la Pau i la No-violència. L’any 2018, conjuntament amb el PEN Català i l’Associació Catalana pels Drets Civils, a La Setmana es va fer públic el “Manifest per la Llibertat d’Expressió”.

En aquesta edició La Setmana, tornarà a ser solidària i ho farà amb un dels temes que més preocupa a tota la societat, la violència de gènere. La Setmana rebutja qualsevol mena de violència i ens centrarem en la que destrossa milers de persones i famílies any rere any. Convidarem especialistes que des del seu coneixement i sensibilitat ens parlaran de la situació actual i on ens trobem, alhora, a través de la seva experiència professional i la seva vivència, ens donaran informació per entendre millor el problema i eines per poder preveure’l i combatre’l.

Captura de pantalla 2019-07-17 a las 20.03.50Els aparadors de La Setmana
Gràcies a la implicació de llibreries d’arreu del territori, la 37a edició de La Setmana serà més gran i descentralitzada.

Més de 60 llibreries de Catalunya faran aparadors de promoció de La Setmana en els quals hi haurà, exclusivament, títols en català i es vestiran amb la imatge de La Setmana: cartell i punts de llibres amb el logotip d’aquesta edició i les bosses i postals amb la reproducció de l’obra d’Ignasi Aballí.

Els aparadors participaran en un concurs, i el premi al millor aparador serà un viatge de cap de setmana, per a dues persones, a Viena.

Aquesta acció es desenvolupa gràcies al suport del Gremi de Llibreters de Catalunya i Transloan.

Les biblioteques omplen les seves prestatgeries

Un any més volem destacar la compra de llibres per a biblioteques. Enguany un total de 104 es beneficiaran de les aportacions.

72 biblioteques, en el marc del programa de suport a les fires del llibre de Catalunya que impulsa el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

12 biblioteques, a partir de l’aportació de la Gerència dels Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona

10 biblioteques, gràcies a la col·laboració de les empreses privades: Banc Sabadell, Obra Social “La Caixa”, FACC-BBVA i Transloan.

A més, 10 biblioteques escolars rebran el suport de Coca-Cola.

Entitats que participen en activitats de La Setmana

✓ Agència Catalana de la Joventut
✓ Ajuntament de Barcelona. Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO ✓ Associació d’Escriptors en Llengua Catalana
✓ Associació Professional de Traductors i Intèrprets de Catalunya
✓ Biblioteques de Barcelona
✓ Catalunya DO
✓ Club TR3SC
✓ Coca-Cola
✓ Col·legi Oficial d’Òptics i Òptiques Optometristes de Catalunya
✓ Consorci per la Normalització Lingüística
✓ Diputació de Barcelona. Gerència de Biblioteques i Àrea d’Educació ✓ Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès
✓ Escola de Llibreria de la Universitat de Barcelona
✓ Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX
✓ Generalitat de Catalunya. Servei de Biblioteques
✓ Generalitat de Catalunya. Departament d’Ensenyament
✓ Institució de les Lletres Catalanes
✓ L’Illa dels Llibres
✓ Núvol. El digital de cultura
✓ Obra Social “la Caixa” – CaixaBank
✓ PEN Català
✓ Universitat de Barcelona

La Setmana és possible gràcies al suport de:

✓ Ajuntament de Barcelona
✓ Aula Ràdio. Centre d’Estudis
✓ Banc Sabadell
✓ Coca-Cola
✓ Col·legi d’Arquitectes de Catalunya – COAC
✓ Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya
✓ Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ✓ Diputació de Barcelona
✓ D.O Catalunya
✓ Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA
✓ La Vanguardia
✓ La Xarxa
✓ Obra Social “la Caixa”
✓ Institut Ramon Llull
✓ Romanyà Valls
✓ Transloan

Organització de La Setmana

La Setmana està organitzada per EDITORS.CAT. La Comissió Organitzadora està composta per:

  • ✓  EDITORS.CAT
  • ✓  Gremi d’Editors de Catalunya
  • ✓  Gremi de Llibreters de Catalunya
  • ✓  Gremi de Distribuïdors de Publicacions de Catalunya
  • ✓  APPEC, Associació de Publicacions Periòdiques en Català
  • ✓  Generalitat de Catalunya. Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i Servei de Biblioteques
  • ✓  Ajuntament de Barcelona. Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona (ICUB) i Bibliotequesde Barcelona
  • ✓  Diputació de Barcelona

La falca de La Setmana

Torna l’aparador més gran de llibres i revistes en català, torna La Setmana! T’esperem del 6 al 15 de setembre a l’avinguda de la Catedral de Barcelona. No t’ho perdis, a La Setmana, la literatura és vida, és compromís, és llibertat. T’esperem amb més de 250 activitats, segur que trobés la teva! Viu i llegeix en català, viu La Setmana

El merchandising de La Setmana:

Captura de pantalla 2019-07-17 a las 20.05.13

El cartells de La Setmana:

Captura de pantalla 2019-07-17 a las 20.05.45

Més informació: