Article publicat al Nació Digital el 8 de novembre del 2021. Fes clic per veure l’article original

Ha estat la primera fira a la ciutat amb el 100% d’aforament permès en un recinte tancat

La Fira de la Muntanya ha tornat a Vic amb un gran èxit després que l’any passat no es pogués celebrar per la Covid. Aquest cap de setmana passat, el recinte firal del Sucre ha tornat a convertir-se en un punt de trobada per als excursionistes. Segons l’organització, hi han assistit més de 10.000 persones. Enguany s’ha celebrat la 40a edició d’aquesta fira i també els 20 anys de la Fira del Llibre de Muntanya, que s’hi emmarca des del 2013.

Aquesta era la primera gran fira des de l’inici de la pandèmia, que Vic ha pogut celebrar amb el 100% d’aforament en un recinte tancat. Cal destacar que hi havia algunes restriccions com la mascareta o el fet d’haver de comprar l’entrada de manera anticipada.

Com és habitual, des del divendres un dels grans atractius ha estat el Mercat d’Ocasió, amb roba i material esportiu de particulars i de botigues d’esports. Tal com explica l’organització, dels productes entregats, se n’han venut un 70%. També hi ha hagut satisfacció a les vendes en la zona comercial i de llibres de muntanya.

Els guanyadors del premi editorial

A més de presentacions de llibres amb autors destacats, dissabte es va lliurar el 7è Premi Editorial a la Fira del Llibre de Muntanya. El premi Jacint Verdaguer va ser per a Francesc Roma amb l’obra Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya 1920-2020, cent anys caminant i guardant el país; el premi Artur Osona, per Jaume Jubert i Ricard Martínez (imatge de Francesc Daví) amb Esquí de muntanya indòmit; el premi Juli Soler i Santaló per a l’Editorial Piolet per la cartografia La Terreta i Serra de Sant Gervàs; el premi Cèsar August Torras per a Jaume Altadill amb Fotografies i muntanyes; i el premi Collsacabra per Alex Txikon i Editorial Sua per al llibre La montaña desnuda, primera ascensión invernal al Nanga Parbat.

Si vols llegir l’article sencer clica aquí